Mijn man Patrick kan ik momenteel met gemak opgeven voor ‘Help mijn man is klusser’. Ik had een paar weken geleden bedacht dat ik de huiskamer anders wilde hebben. Nog niet eens met nieuwe meubels, maar het moest anders staan. Dat heeft uiteindelijke geresulteerd in een een compleet vers geverfde huiskamer inclusief plafond. Maar ook dat ik mooie steigerhouten planken in de keuken krijg. Maar hij heeft ook na 10 jaar onze trap onder handen genomen! En dat alleen maar doordat ik op een woensdagmiddag het in mijn bol kreeg en de boel ging verschuiven haha.

Maar goed, manlief is getrouwd met een vrouw die al 5 jaar een budgetblog heeft. Dus dat budget zit er bij hem ook wel ingesleten. Hij ging voor de budget traprenovatie! Hij heeft dus voor zo’n lage prijs (lees: onder de 100 euro!) onze trap opgeknapt dat ik dit uiteraard met jullie moest delen! Zie hier onze budget traprenovatie:

Stootplanken of laminaat?

Die schat van mij heeft dus alles aangepakt. De muren, de leuning en de trap zelf. Het is op de foto’s niet goed te zien, want op de foto’s lijkt het alsof we een mooie strakke witte trap hadden. Maar niets is minder waar, er zat vroeger namelijk kurk op en de lijmresten daarvan zag je helaas nog zitten. Hij was op zoek gegaan op het internet naar goedkope stootplanken. Dat is dat stukje tussen je tredes zeg maar. Maar die zijn veel duurder dan wij eraan uit wilde geven. Vandaar het idee om normaal laminaat tegen de achterkant van de trap aan te plakken zodat je die lelijke achterkant niet meer zou zien. Daarnaast is het een stuk goedkoper!

We hadden 2 pakken laminaat gekocht bij de Gamma in de aanbieding voor € 26,76. Dit heeft hij op maat gezaagd en voila. Verder had hij muurverf gehaald bij de Gamma voor € 25,95. Het laminaat hadden we bevestigd met kit die we bij de Action hadden gehaald, de prijs hiervan weet ik helaas niet meer. Maar Patrick dacht dat deze rond de € 6,- kostte.

Verven verven verven

Voor de trap zelf had ik verf bij de Action gescoord in de kleur ‘Sand’. Een pot verf daar kost echt bijna niets vergeleken met de bouwmarkt, namelijk € 6,29. Er zijn 2 lagen opgegaan en de pot was nog niet leeg.

Traptegels voor een budgetprijs?

De traptegels had ik bij de Lidl gekocht, daar kwamen de vorige ook vandaan dus ik wist dat ik daar mijn zoektocht zou beginnen. Traptegels zijn echt wel duur en ik wilde ze wel echt hebben. Gelukkig had ik de mazzel dat ze ze toevallig momenteel bij de Lidl hebben. Ik heb deze gekocht voor maar € 12,99!

Het resultaat!

De leuning heeft hij alleen geschuurd en de originele houtkleur teruggegeven. Misschien dat we die in de toekomst nog gaan beitsen, maar nu nog niet. Er moet nog een klein siliconen kitrandje langs de laminaatplanken. Maar daarvoor willen we niet speciaal naar de winkels, dus dat gaat ook nog even wachten.

Al met al waren we voor onze traprenovatie +/- € 80,- kwijt. Ik ben niet ontevreden en stiekem heel trots op mijn man!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *