Wij zijn druk in de tuin bezig met onze nieuwe overkapping. Nou ja nieuw, de palen en het halve dak waren er vorig jaar al. Maar we zijn hem nu aan het afmaken. Dus ik heb uiteraard allang op Pinterest zitten spieken hoe ik hem wil inrichten. Nu ben ik helemaal weg van de ibiza/boho stijl met rotan en jute en riet etc etc. Ik vind het geweldig! Het lastige is alleen dat wanneer je een kamer of in dit geval je buitenhuiskamer wil aanpakken dat je gelijk alles wil aanpakken en dat kost nou eenmaal geld. Maarrr deze DIY lover dacht, dat kan ik zelf ook! Hoop ik hahaha. Ik ga dus de komende weken flink aan de slag met het inrichten van mijn overkapping en ik zal bloggen over mijn DIY’s. Vandaag begin ik simpel: een DIY decoratieve fles met touw.

Wat heb je nodig voor de DIY?

Eigenlijk maar heel weinig, touw of katoen of jute, wat je wil. Een lege fles, nou dat gaat in dit huishouden prima momenteel. Ik had een lege fles Hugo ontdaan van de labels. Ik vind dit namelijk mooie flessen voor dit doel. Ze hebben namelijk een plastic label wat je vrij makkelijk kunt verwijderen. Dat er een plaklaagje blijft zitten is niet erg want dat is alleen maar handig. Blijft je touw tenminste zitten.

Mijn touw en lijmpistool komen beide bij de Action vandaan. Voor een klosje jute touw betaal je bij de Action … houd je vast …. €1,39 voor 75 meter. Let op, ik vond het bij die van ons niet bij de knutsel spullen maar bij de autospullen. Vraag me niet waarom, wij hebben een kleine Action.

Draaien maar met dat touw!

Ik zat te twijfelen om onder of boven te beginnen. Maar ik was toch bovenaan begonnen omdat ik het touw dan tegen de rand van de bovenkant kon duwen om te starten.

Hoewel ikzelf het lijmpistool heb gebruikt zou ik het niet perse aanraden. De lijm van een lijmpistool droogt natuurlijk snel en als je niet zo snel kunt draaien is het vaak droog voordat je klaar bent. Maar ik had geen hobbylijm in huis dus ik moest het hiermee doen. Het is evengoed gelukt, maar hobbylijm of modpodge zal wel echt beter werken.

Tadaa!!

Ik ben ontzettend blij met het resultaat! Ik had wel kramp in mijn handen, maar het was het waard. Al met al ben ik misschien een kwartier bezig geweest en heeft het me alleen wat lijm en touw gekost. De rol was nog niet op dus je zou nog een fles kunnen doen voor die €1,39.

Ik hoop dat jij dit ook een leuke DIY vindt! Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *