Alles,Persoonlijk

Ik ga PinkBudget.nl nieuw leven inblazen

Zoooo dat is lang geleden! Mijn laatste blog had ik geschreven in januari 2021. Dat is alweer meer dan 2 jaar geleden! Ik was gestopt met PinkBudget omdat ik geen energie er meer voor had. Wat begon als een leuke hobby eindigde voor mij in iets wat mij meer energie koste dan dat het mij opleverde. Maar daar ga ik verandering in brengen, ik ga mijn blog nieuw leven inblazen!

Wat was er gebeurt

Ik heb mijn blog pinkbudget.nl al sinds begin 2015 en het is altijd mijn kindje geweest. Ik had twee liefdes gecombineerd, ik vind het heerlijk om verhalen te schrijven en ben altijd al budget minded geweest. Dus een budgetblog leek me een leuke hobby! Het begon ook echt een beetje te lopen. Ik werd benadert voor samenwerkingen en mijn bezoekersaantallen liepen op. Op een gegeven moment had ik 14.000 bezoekers per maand wat best netjes is voor een site die ik als hobby naast mijn werk onderhield.

Los van dat ik privé genoeg voor mijn kiezen kreeg de laatste jaren merkte ik dat ik niet opgewassen was voor de harde wereld die social media heet. Want tegenwoordig wordt verwacht dat als je ‘actief’ bent op internet als je een website hebt. Een instagram account, een facebook account en tiktok en snapchat noem het maar op. Ik had bijvoorbeeld een tiktok account aangemaakt en dat ging heel goed. Ik heb zelfs een filmpje dat 100.000 keer is bekeken. Maar naast hele positieve reacties heb je ook altijd negatievelingen. En ik kon daar echt niet mee omgaan, ik trek me namelijk alles persoonlijk aan. De vooroordelen die mensen hebben zijn echt niet grappig soms.

Te streng voor mezelf

Deze alinea heb ik heel vaak overnieuw getypt haha. Ik vind het lastig om te omschrijven waar ik last van had, maar ik denk dat ik gewoon mijn eigen grootste criticus was. Ik had een bepaald beeld in mijn hoofd van een budget blogger/influencer en daar moest ik van mezelf aan voldoen. Als een andere budget topper dan een goede vergelijking van prijzen maakte dan voelde ik me gefaald omdat ik helemaal niet zo snel door had of een aanbieding wel of niet goedkoper was. ‘En ik zou dat toch moeten weten als budget blogger.

Onderweg ben ik ergens mezelf kwijt geraakt. Ik was gestart met bloggen en ik eindigde met social media accounts. Ik was dagelijks meer bezig met hoeveel likes ik had dan dat ik blogs schreef. Ook maakte ik me mega druk om content. Want op instagram moet je elke dag iets plaatsen om relevant te blijven. Maar man man man, elke dag een budgettip verzinnen is echt een opgave.

Ook deed iedereen winacties, oh dan moet ik dat ook doen, terwijl die eigenlijk best veel tijd en energie kosten voor mij en die tijd steek ik liever ik teksten typen. Maar die teksten die schreef ik niet meer want daar had ik geen tijd voor. Dus in plaats van tijd te steken in iets wat me energie gaf koos ik voor de korte route, want een blog schrijven kost meer tijd dan ‘ff snel’ een instagrampost maken. Maar dat viel vies tegen.

Iedereen heeft een grens

Moeder zijn, drukke baan, huishouden, sociaal leven en dan ook nog een hobby die me meer energie kostte dan opleverde. Daarom had ik een pauze genomen van het bloggen. Maar mijn blog helemaal stopzetten wilde ik niet want het is toch een kindje van me. Dus ik heb het altijd online gehouden.

Mijn vriendin Sarah vroeg mij laatst ‘Wat wil jij nou echt?’ Ik moest echt lang nadenken over dit antwoord. Maar inmiddels heb ik heel helder wat ik wil. Ik wil een betere balans in mijn werk-prive en ik wil mijn hobby weer oppakken. Oh en ik wil werken aan een betere versie van mezelf. Meer genieten van het leven en minder stressen.

Schrijven is altijd al een hobby van mij geweest, dus ik wil dit ook een beetje als therapie gaan gebruiken. Lekker bloggen over wat mij bezig houdt en bespaartips. Of inspiratie. Geen druk, niet meten aan anderen, gewoon mijn blog. En ik mis toch wel heel erg mijn volgers, mijn trouwe lezers kreeg ik gelukkig wel altijd energie van.

Dus wat kun je nu verwachten

Nu ben je vast nieuwsgierig wat je kunt verwachten. Nou niet een vast schema dat ik blogs ga plaatsen. En ik ga ook niet mega actief zijn op social media, al zal ik natuurlijk wel iets plaatsen als ik een nieuwe blogpost heb gemaakt. Daarnaast ga ik me focussen op waar ik goed in ben en niet op wat ik denk dat een budgetblogger moet doen. Ik vind het leuk om voor je uit te zoeken in welke winkel je een product het goedkoopst kunt vinden. Of uitzoeken of een bepaalde winkel legitiem is of niet. Of bespaartips die ik zelf thuis momenteel toepas.

Ben je nog steeds aan het lezen? Dankjewel daarvoor :). Tot snel!

7 Reacties

 1. Tessa

  Welcome back lieve schat. Kan niet wachten te zien hoe je je blog weer gaat oppakken.

  1. Lianne

   Dankjewel!!

 2. Wil

  Wat fijn dat je er weer bent❣️kan niet wachten om al je verhalen te lezen💋❤️

 3. Talitha

  Goed bezig mop😘

 4. Rick

  Yes, kan niet wachten!

 5. Sarah

  Welkom terug babe!

Reacties zijn gesloten.