Budgettips

Tips voor Sinterklaas / kerst cadeautjes

Hij komt… hij komt… die lieve goeie sint.

Ik begin al in september(en soms eerder) met rondkijken naar cadeau ideetjes. Een budget hiervoor maken is echt een must!

Ik heb de regel van 3 namelijk:

  • Iets te lezen
  • Iets om te dragen (vaak in het thema kerst, Pyjama , kersttrui etc)
  • Iets wat je heel graag wil

We weten allemaal hoe het gaat: Cadeautje hier en cadeautje daar… ooh dit is leuk! Dan komen de opa’s en oma’s en oom’s en tante’s nog om de hoek en zo heeft een kind ineens 15 cadeautjes.. HO STOP!!!

Al die cadeaus is natuurlijk heel leuk, maar spelen ze ook echt met alles? Mijn ervaring is dat dit niet gebeurd.

Na de 1e 5 cadeautjes zag mijn oudste door de bomen het bos niet meer en wist van gekkigheid niet waar hij mee moest gaan spelen.

Daarom de regel van 3:

Iets om te lezen

Dit vind ik persoonlijk een hele belangrijke.
 Lezen is goed voor de ontwikkeling en nou ja ik ben een boekenworm en dit heb ik ook overgedragen op mijn kids. Dit hebben ze niet van een vreemde.

Iets om te dragen

Dit betekent hier altijd een nieuwe Kersttrui, Pyjama, sokken of een onesie. Ik hou van kerst en een foute kersttrui is natuurlijk altijd leuk! Gelukkig vinden mijn kids dit ook.  

Iets wat ze heel graag willen

Ja ze hebben allemaal wel hun wensen. Nou heeft mijn kleine man nog niet de mogelijkheid om dit duidelijk te maken, maar dan verzinnen papa en mama wel wat. Ik hou bij mijn oudste al vanaf de zomer in de gaten wat hij graag wil en nou ja dan kan ik al op tijd kijken hiernaar.

Schoencadeautjes

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier een beetje uit ben. Mijn oudste ondertussen 13 en jongste 2.5, dus die kent het nog niet echt.
Vroeger had ik de regel 1 keer per week schoen zetten en soms 2 keer.
Deze schoencadeautjes had ik vaak al weken in huis. Let op de aanbiedingen en kruidvat en action stikt van de goedkope leuke cadeautjes. Echt een budget heb ik hiervoor niet, maar absoluut niet meer dan 5 euro.

Nu heeft iedereen zijn eigen regels natuurlijk, maar ik denk dat je hiermee een hoop geld kunt besparen en dat is toch wat we allemaal willen….. wees er op tijd bij en hou je aan je budget.

You can do this!!