Lifestyle

Vakantie review: De Luttenberg

We moesten er even goed over nadenken, maar we zijn dit jaar toch op vakantie gegaan. In eigen land! Wij zijn op vakantie geweest naar vakantiepark De Luttenberg in Luttenberg (Overijssel). Daar hadden we een bungalow gehuurd. Dat had ik al in januari geboekt want dan krijg je nog vroegboekkorting. ⁣Tijd voor een review over De Luttenberg!

De Luttenberg

De Luttenberg is een vakantiepark/camping in Overijssel voor vooral jong maar ook voor oud. Ze hebben bungalows die je kunt huren, maar je kunt ook via Vacance Soleil een tent huren of een campingplek huren.

Er zijn genoeg faciliteiten op het park, maar als je het park verlaat liep je direct in het bos. Nou daar ben ik meerdere keren te vinden geweest! Heerlijk lekker wandelen en genieten van de natuur. De natuurfotograaf in mij kwam naar boven hoor:

Nog meer te doen dan een boswandeling?

Jazeker! Op het park zelfs is een binnenbad, buitenbad, een animatieteam, speeltuinen, en nog meer: https://www.luttenberg.nl/faciliteiten . Dat animatieteam weet de kinderen goed te vermaken. Het meest hebben we nog gelachen om de spooktocht die ze ’s avonds hadden georganiseerd voor oudere kinderen. Ik was zelf niet mee geweest, maar de jongens hadden zich prima vermaakt. Ik heb vooral gelachen om het geschreeuw dat uit het bos kwam. Dan hoorde je eerst een kettingzaag en daarna een hoop gegil. Dat was hilarisch! Echt super leuk gedaan.

Oh en in de buurt zijn Hellendoorn en in Raalte kun je geweldig shoppen. En we zijn naar de Flierefluiter geweest, dit is de leukste speeltuin in Overijssel!

Corona Time

We moesten er wel echt even over nadenken of we zouden gaan. Want ja, je loopt toch een risico. Maar we hadden besloten toch te gaan, we moesten echt even er uit. We hadden een eigen bungalow en zouden niet afhankelijk zijn van gedeelde toiletten of douches. Dus we gingen het proberen.

Het was wel druk op de camping (want ja, voor mijn gevoel gaat iedereen op vakantie in Nederland in deze tijden), maar 1,5 meter afstand houden lukte eigenlijk prima. ⁣Bij de receptie mochten niet meer dan 2 mensen naar binnen. Voor de rest waren bijna alle faciliteiten te gebruiken behalve de sauna’s en massages wat logisch is. Alleen voor het binnenbad en bepaalde kinderactiviteiten moest je van tevoren reserveren via geefjeop.nl (wat super gemakkelijk ging).

Is het een budget park?

Ja ik vind eigenlijk van wel! Wij zijn 2 volle weken met 4 personen op vakantie geweest in best wel een luxe bungalow voor ongeveer 1500 euro. Dat vind ik nog redelijk netjes. Kan het goedkoper? Vast wel, maar ik was absoluut niet ontevreden over de prijs en het park en de vakantie die je ervoor terugkreeg.

Onze bungalow

Wij hadden bungalow 42 gehuurd, voornamelijk vanwege de ligging. Die is dicht bij het zwembad en dat kon mijn zoon extreem waarderen. Bij het reserveren via de website kun je gewoon via de kaart kijken welke bungalow je wil huren en waar. Echt ideaal!

Niets te klagen?

Uiteraard wel haha. Hoewel het een kindvriendelijk park is dat gericht is op de kleintjes vielen mij er wel wat puntjes op. Zo was ik niet echt te spreken over het rooster onder mijn deur, Skye viel de eerste dag al met haar knietjes erop en de hele vakantie heb ik met een hoge bloeddruk gekeken hoe zij ons huisje steeds in en uit ging. Het zal geheid een functie hebben. Maar als je een driejarige hebt die nog niet 100% stabiel loopt ben je er iets minder blij mee.

Wat ik ook minder prettig vond is dat het looppad en de weg gescheiden werden door een dun strookje gras, met andere woorden ik hield als een havik mijn kind de hele tijd in de gaten uit angst dat ze platgereden werd.

Positieve geluiden

Maar aan de andere kant hadden ze goeie bedsteunen/netten die ervoor zorgde dat mijn kind niet uit bed viel. En je kon kinderstoelen huren en campingbedjes. Bovendien zit het beddengoed bij de prijs inbegrepen!

Ook waren we per ongeluk door een tuinstoel gezakt, die werd gewoon omgewisseld, ik heb er geen cent voor hoeven te betalen. EN als je ze mailt krijg je binnen 3 minuten(!) een vriendelijk antwoord!

Wij zijn er heerlijk even uit geweest, ben jij nog op vakantie geweest of gingen jullie voor de staycation? En ben jij weleens bij De Luttenberg op vakantie geweest?