Budgettips

Besparen op verzekeringen

Soms zie je door de verzekeringen het bos niet meer. Zo zaten mijn vriend en ik een tijd terug aan tafel en wisten niet meer precies hoe wij nou verzekerd waren voor mobiel, laptops etc etc. Onze verzekeringen waren de afgelopen jaren ook veranderd qua dekking en zo kwamen wij er niet meer uit.

Wij zijn naar het Unive kantoor gegaan en hebben daar 1.5 uur gezeten met een geweldige verzekeringsadviseur.
In het begin wou hij van alles aanbevelen, maar hij had al snel door dat dit bij mij niet werkte hahaha (veel ervaring in verkoop en serviceverlening).

Ik had een aantal punten wat ik erg belangrijk vond:
• Verzekering van de auto’s inclusief rechtsbijstand
• Verzekeringen voor mobiele telefoons, laptops en tablet
• Verzekering buiten huis van eigendommen
• Dekking van ons huis en inboedel
• Zorgverzekering (dekking tandarts en orthodontie erg belangrijk met een puber van 13 jaar)

Al snel kwamen we er achter dat we voor rechtsbijstand dubbel verzekerd waren, zowel op de 3 auto’s en hadden nog een aparte rechtsbijstand, waar ook de auto’s onder vielen. Alle aparte rechtsbijstand verzekering voor de auto’s konden al geschrapt worden. Dit scheelde ons al 20 euro per maand!

Wij hadden bij onze mobiele telefoons ook een verzekering waar wij voor 2 telefoons 11 euro per maand aan kwijt waren. Met 3 euro extra per maand kon dit bij onze WA verzekering gedekt worden.
Hoppa weer €8,00 winst.

We konden ook een verzekering afsluiten waarbij onze CV ketel en Mechanische ventilatie onderhoud in zat en dit was bij dezelfde firma waar wij dit al hadden. Alleen bij Unive was het 13 euro per maand en zaten de voorrijkosten bij storingen en tot 250 euro aan reparatiekosten in. Nu is onze ketel bijna 10 jaar en is het belangrijk dat deze onderhouden wordt en dat er binnenkort wel kosten bij gaan komen.

Als je alle verzekeringen bij 1 goede firma hebt krijg je vaak ook korting. Ook bestaat er zoiets als collectiviteit korting en dit weten heel veel mensen niet. Als je bijvoorbeeld lid bent van de FNV krijg je collectiviteit korting. Soms bieden werkgevers ook kortingen aan. Zoek dit uit! Echt je kunt een hoop geld mis lopen. Uiteindelijk heeft dit gesprek van 1.5 uur ons 38,50 per maand bespaard en hier kun je hele leuke dingen van doen.
Wat ook een goede site is om verzekeringen te vergelijken is www.pricewise.nl/. Dit is trouwens niet alleen voor verzekeringen, maar ook voor o.a. Energie en Internet.

Hoop dat jullie hier iets aan hebben. Denk erom dat je duidelijk op papier hebt wat je wilt en laat je niet omlullen door verkopers! Sta stevig in je schoenen en neem eventueel iemand mee ter ondersteuning