Blog,DIY

Zelfgemaakte mondkapjes

Ik werkte vrijdag thuis bij mijn ouders aan de keukentafel. Terwijl ik dit deed was mijn moeder driftig bezig met een goed idee. Ze had namelijk een naaipatroon van Pinterest afgehaald van Tiana’s Closet en was bezig met het maken van zelfgemaakte mondkapjes! Ik vond dit zo’n tof idee dat ik het graag met jullie wil delen.

Je leest namelijk momenteel de naarste verhalen over mensen die de raarste fratsen uithalen om aan mondkapjes te komen terwijl deze super hard nodig zijn in de zorg. Terwijl eigenlijk het doel van ons thuisblijvers is om je medemens niet aan te steken. Uiteraard hebben zelfgemaakte mondkapjes geen keurmerk, maar zij zijn prima om de mensen om je heen te beschermen mocht je moeten niezen of hoesten. Dus waarom zouden we ze dan niet zelf maken?

Het patroon en instructies voor deze zelfgemaakte mondkapjes kun je hier vinden op de website van Tiana’s Closet

Dus een oproep aan alle dames (en heren) die behendig zijn met een naaimachine. Laten we duurzaam zijn en deze mondkapjes zelf maken. Dan blijven we netjes af van de mondkapjes die zo hard in de zorg nodig zijn momenteel. Maar kunnen we wel onze medemensen beschermen.

Let’s make this a fashion statement. Mondkapjes hoeven namelijk niet saai en lelijk te zijn ;). #samenstaanwesterk #wearthemask

1 Reactie

  1. […] manieren om te kunnen helpen. Door bijvoorbeeld weekboodschappen tips op mijn blog te zetten of een patroon om zelf mondkapjes te maken. Maar ook positieve berichten op social media. Daar had en heb ik zelf ook heel erg behoefte […]

Reacties zijn gesloten.