Blog,  DIY

Zelfgemaakte mondkapjes

Ik werkte vrijdag thuis bij mijn ouders aan de keukentafel. Terwijl ik dit deed was mijn moeder driftig bezig met een goed idee. Ze had namelijk een naaipatroon van Pinterest afgehaald van Tiana’s Closet en was bezig met het maken van zelfgemaakte mondkapjes! Ik vond dit zo’n tof idee dat ik het graag met jullie wil delen.

Je leest namelijk momenteel de naarste verhalen over mensen die de raarste fratsen uithalen om aan mondkapjes te komen terwijl deze super hard nodig zijn in de zorg. Terwijl eigenlijk het doel van ons thuisblijvers is om je medemens niet aan te steken. Uiteraard hebben zelfgemaakte mondkapjes geen keurmerk, maar zij zijn prima om de mensen om je heen te beschermen mocht je moeten niezen of hoesten. Dus waarom zouden we ze dan niet zelf maken?

Het patroon en instructies voor deze zelfgemaakte mondkapjes kun je hier vinden op de website van Tiana’s Closet

Dus een oproep aan alle dames (en heren) die behendig zijn met een naaimachine. Laten we duurzaam zijn en deze mondkapjes zelf maken. Dan blijven we netjes af van de mondkapjes die zo hard in de zorg nodig zijn momenteel. Maar kunnen we wel onze medemensen beschermen.

Let’s make this a fashion statement. Mondkapjes hoeven namelijk niet saai en lelijk te zijn ;). #samenstaanwesterk #wearthemask

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.