Stories

Hoe houd ik me staande in deze bizarre periode: Lianne

Ik ben een hele blogreeks voor jullie aan het maken! Iedereen ervaart de huidige Corona crisis anders en ik wil met deze reeks dat mensen hun verhaal kunnen doen. Vertellen wat ze tot nu toe hebben meegemaakt. Wat ze doen om zich staande te houden. Wat zij nodig hebben om positief te kunnen blijven. Ik heb meerdere verhalen verzameld die jullie de komende tijd op mijn blog kunnen teruglezen.

Ikzelf heb altijd wel behoefte aan om te lezen dat ik niet de enige ben die dingen op een bepaalde manier ervaart. Dat ik niet de enige ben die struggelt. Die de paniek af en toe volledig aanvliegt. Maar ook dat het nieuwsbericht me af en toe de tranen in mijn ogen brengt. Maar ik ben ook heel nieuwsgierig hoe een ZZP’er dit ervaart, of iemand die in de zorg werkt of iemand die zich zorgen maakt of ze straks nog wel een baan hebben.

Mijn verhaal

(Gelukkig) ervaar ik de Corona crisis als een ver-van-mijn-bed-show. Ik heb niemand in mijn omgeving die op dit moment ziek is en ik hoop elke dag dat dit zo blijft. En nu we 2 weken erin zitten heb ik inmiddels mijn draai gevonden in de nieuwe routines in huis. Maar dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad.

Hoe beleef ik de Corona virus: Lianne

Scholen dicht

Mijn moeder waarschuwde me weken geleden al ‘Hoe ga jij het eigenlijk oplossen als de scholen dichtgaan’. Waarop mijn antwoord was: Mam doe niet zo gek, dat gaat heus niet gebeuren’. Eh ja dat was dus echt even een dikke onderschatting van mij. Maar ik ben heel oplossingsgericht ingesteld. Dus mijn hoofd ging ratelen: Manlief werkt maar met 1 collega namelijk zijn baas, dus hij kan 1,5 meter afstand houden. Die kan gewoon nog naar zijn werk. Mooi want dan kan Dean misschien 2 dagen mee en in de kantine zitten en zijn schoolwerk doen.

Dochterlief mocht nog 2 dagen in de week naar opa en oma maar wel onder de voorwaarde dat wij het serieus zouden nemen en de kans op besmetting zouden beperken. Sure, dat kunnen wij. Bij de gedachte dat ik mijn ouders zou kwijtraken krijg ik al een paniekaanval. Patrick en ik werken allebei maar 4 dagen dus dan heb ik nog 1 dag over dat ik thuis zit met 2 kinderen. In goed overleg met mijn manager, die gelukkig heel begripvol is, mag ik die ene dag calamiteitenverlof opnemen.

Geen cruciaal beroep, wel kunnen helpen

Het greep mij in de eerste week best wel aan dat ik met mijn beroep totaal geen toegevoegde waarde heb in de maatschappij in een situatie als deze. Ik voelde me even gefaald als mens. Dus ik ging op zoek naar andere manieren om te kunnen helpen. Door bijvoorbeeld weekboodschappen tips op mijn blog te zetten of een patroon om zelf mondkapjes te maken. Maar ook positieve berichten op social media. Daar had en heb ik zelf ook heel erg behoefte aan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Wij zijn vandaag maar aan het knutselen gegaan. Deze konijntjes🐰 gaan we (hopelijk) maandag op de stoepen zetten van onze bejaarde buren. We hebben ze lekker gevuld met chocolade eitjes. ⁣ ⁣ Ik vind het zo moeilijk om thuis te zitten en niets te kunnen doen aan de situatie verder. Ik wil dolgraag helpen maar het enige dat je kunt doen is thuis zitten. ⁣ ⁣ Eigenlijk moet ik dankbaar zijn dat ik mijn gezin heerlijk om mij heen heb. Normaal gesproken voel ik me juist altijd schuldig dat ik veel werk en lang niet zo vaak mijn kids zie als dat ik zou willen. Maar aan deze weken thuis zit zo’n nare bijsmaak😔. ⁣ ⁣ Dus dan maar knutselen met mijn kindjes en de situatie heel heel heel eventjes vergeten en genieten van de qualitytime samen💗. ⁣ ⁣ #diy #knutselen #pasen #sharingiscaring #stayathome #qualitytime #workingmom #bosslady #pinkbudget #thuiszitten #knutselenmetkids #diytips #budgettips #samenzijn

Een bericht gedeeld door Lianne van Looij (@pinkbudget.nl) op

Ik ben wel heel trots dat het bedrijf waar ik voor werk de shop van het Rode Kruis host en sponsort. Dus dat was wel nog een klein lichtpuntje. Je kunt namelijk momenteel vanuit je huis een gratis online EHBO cursus volgen bij het Rode Kruis. Klein budgettipje die heeeel nuttig is.

Boodschappen doen

Dit is wel een dingetje voor mij. Ik heb namelijk een angststoornis, dus de supermarkt gaat de ene keer prima, maar als ik slecht in mijn vel zit dan is boodschappen doen een flinke opgave. Daarom was ik erg gelukkig met de Picnic. Ik ging zeker nog voor een kleine boodschap zelf naar de supermarkt maar de weekboodschappen hoefde ik niet meer zelf te doen. En dat scheelde wel echt enorm. Maar ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons kun je geen boodschappen meer bestellen. Alles zit vol en ik hoop dat het is voor mensen die echt in quarantaine zitten in plaats van hamsteraars. Voor mij als paniekvogel in combinatie met het deurbeleid is dit wel een klein beetje een hel. Dus heb ik inmiddels met Patrick afgesproken dat hij 1 keer in de week de boodschappen doet (wat hij al een jaar of 10 niet meer deed haha dus ik vind hem een held).

Vast dagritme of YOLO?

Toen we met zijn allen thuis kwamen te zitten kwam ik op Social media heel veel dagschema’s tegen. Nou dat heeft bij ons een halve dag gewerkt. Ik ben best een strenge mama, maar als Dean zich niet kon concentreren door zijn zusje dan mocht hij echt wel even spelen totdat zij op bed lag. Daarnaast hebben wij ook nooit echt vaste dagindelingen als er geen crisis is dus waarom zouden we dit nu wel doen. Wat ik inmiddels doe is dat ik wel probeer om 1x per dag met de kinderen naar buiten te gaan. Of dit de tuin is of even een rondje in de wijk verschilt per dag. Maar de rest van de dag laat ik gewoon op zijn beloop. Als Dean zijn schoolwerk grotendeels heeft gedaan en alles en iedereen is happy dan ben ik tevreden.

Buiten spelen?

Ik denk dat dit het grootste dilemma is bij veel ouders. Zoals ik hierboven schreef regelen wij nog wel onze dagelijkse zuurstofinname momentje. Dean mag af en toe nog wel van ons buiten spelen, maar meer dan 4 kinderen moet hij van ons naar binnen. Skye is nog net geen 3 dus die speelde al niet buiten zonder ons. Dean vind het wel moeilijk zeker omdat er bij ons in de straat heel veel kinderen buiten spelen en ook nog voor het raam. Maar hij weet waar hij het voor doet, dus af en toe heb ik wel een verdrietig kind. Dat probeer ik op te lossen met een andere activiteit of een extra knuffel met de mededeling dat ik hem gewoon graag bij me heb. We gaan wel in de middag naar een lege speeltuin. Of we gaan even lekker lopen in een woonwijk of het natuurgebied dat op 5 minuten van ons huis afligt. Het is daar niet druk dus we kunnen makkelijk afstand houden.

Positieve mindset

Ik ben inmiddels wel dankbaar dat ik meer tijd kan doorbrengen met mijn kinderen. Voor dit allemaal was ik de compensatiemoeder die ’s avonds om 23 uur nog cakejes stond te bakken omdat zoonlief dit had beloofd op school. En dat deed ik want hij zag zijn mama al zo weinig dus mama deed alles voor hem om haar schuldgevoel maar weg te halen. Versus nu geniet ik steeds meer van mijn kleine kanjers. We merken zelfs dat Skye haar ontwikkelachterstand aan het inhalen is, want ja nu kunnen we veeeeel meer oefenen met alle oefeningen die we van de fysio en logopedie hebben gekregen. Ook geniet ik enorm van alle geweldige initiatieven die worden georganiseerd. Dat verwarmd mij hart echt.

Tot zover mijn beleving van de coronacrisis. De komende periode komen er meer verhalen op mijn blog dus houd het in de gaten ;).

Lieve lezers, blijf thuis, blijf lief voor elkaar en blijf lief voor jezelf.