Blog,Budgettips,Plannen & Organiseren

Eenvoudige tips voor je weekboodschappen

Ik vind het allemaal zo heftig wat er nu allemaal gebeurt rondom het Corona virus. Ik vind wel dat wij in Nederland een mooi volk zijn die voor elkaar klaarstaan. Hopelijk houden we dat nog lang vol! Ik vond het ook wel confronterend dat ik met mijn beroep totaal geen toegevoegde waarde heb in de maatschappij in dit soort situaties. Dus dan probeer ik maar te helpen via mijn blog. Nu is het namelijk meer dan ooit belangrijk dat we zo min mogelijk naar de supermarkt gaan. Kom maar door met die tips voor weekboodschappen!

Waarom is 1x per week boodschappen doen een goed idee?

Vooruit plannen met je boodschappen zorgt ervoor dat je dat je tijd overhoudt, meer geld overhoudt en het er ook voor dat je minder naar de supermarkt hoeft. Eigenlijk is het enige nadeel dat je van tevoren weet wat je gaat eten en daar heb je niet altijd trek in. Maar je kunt altijd nog wisselen. De meeste budgetqueens onder ons deden dit waarschijnlijk al, zo niet, welkom bij de wondere wereld van de weekplanningen. Zowel ik als mijn vriendin Sarah hebben hier ook al eens een blog over geschreven met tips over de weekboodschappen.

Waar moet je aan denken bij het maken van je lijstje?

Wanneer je een weekplanning maakt moet je de volgende dingen in gedachte houden:

 • Heb je in de avond de tijd om uitgebreid te koken?
 • Hoeveel mensen eten er mee?
 • Hoe zit je met je budget?
Eenvoudige tips voor je weekboodschappen

Niet vergeten op je lijstje!

Ok niet gelijk gaan hamsteren dat is echt niet nodig, maar ik vergeet echt weleens dingen waardoor ik halverwege de week alsnog naar de supermarkt moet. Check gewoon even je kasten voordat je een lijstje maakt. Even een spiekbrief met noodzakelijke items voor jullie!

Qua eten:

 • Je moet voor 7 dagen ontbijt/lunch/avondeten kopen (tips voor budgetmaaltijden)
 • Tussendoortjes
 • En (diepvries)groente en fruit, laten we die vitamientjes proberen hoog te houden
 • Eten voor je huisdieren

Qua huishoudelijk spullen:

 • Tandpasta
 • Menstruatie artikelen
 • Toiletpapier
 • Deodorant
 • Wasmiddel
 • Bleek/WC reiniger
 • Paracetamol
 • Spullen voor je huisdieren (Kattenbakvulling, hooi/stro etc)

Drinken:

 • Koffie en/of thee
 • Fruitdrank/IJsthee/Limonade/Frisdrank
 • (Houdbare) Melk

Kids:

 • Luiers
 • Babyvoeding
 • Luierdoekjes

En vergeet niet iets te kopen om jezelf te verwennen! Het is een vervelende situatie voor iedereen dus vergeet niet voor jezelf te zorgen. Chocola of zo. Bosje bloemen..

Ik heb nog meer blogs voor je over weekboodschappen en plannen:

Heb jij nog tips! Zet ze hieronder in de reacties!

Ik hoop dat iedereen hier goed uitkomt. Laten we solidair zijn naar elkaar en dan komt het allemaal goed. Ik wens iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe!

1 Reactie

 1. […] gefaald als mens. Dus ik ging op zoek naar andere manieren om te kunnen helpen. Door bijvoorbeeld weekboodschappen tips op mijn blog te zetten of een patroon om zelf mondkapjes te maken. Maar ook positieve berichten op social media. […]

Reacties zijn gesloten.