Shop reviews,  Spotlight

Website in the Spotlight: The HappyMakers

Hoewel ik dol ben op het neuzen bij Aliexpress vind ik het ook leuk om te shoppen bij de budgetshopjes gewoon hier in Nederland! Mijn blogpost van vandaag gaat over: The HappyMakers! Deze website staat vol met leuke (handgemaakte) sieraden en accessoires, ze organiseren workshops en er komen nog veel meer leuke activiteiten aan! Achter The HappyMakers zit Dania. Overdag is zij juf en ’s avonds de powervrouw achter The HappyMakers.

Ik was ontzettend benieuwd naar de oorsprong van The Happymakers:

Dania: Mijn moeder heeft geleerd om te smeden en sieraden te maken. Ze had vroeger kralen en tangetjes en zo ben ik als kind begonnen om sieraden te maken en die te verkopen tijdens Koninginnedag. Daarna heb ik het eigenlijk heel lang niet meer gedaan omdat ik verschillende hobby’s had.

Twee jaar geleden was ik klaar met mijn studie en had ik eindelijk weer tijd om creatief bezig te zijn. Ik ben in de zomervakantie begonnen met armbandjes en sieraden maken op de camping voor de tent. Ik vond het zo leuk om te doen dat ik er thuis mee verder ben gegaan. Op een gegeven moment had ik heel veel armbandjes, meer dan ik zelf kon dragen :p en ben ik vrienden en familie sieraden cadeau gaan geven. Vriendinnen kochten soms iets van me en die hadden dan weer vriendinnen die ook zo’n armbandje of enkelbandje wilde.

Ook ben ik gaan verkopen op United Wardrobe, een soort marktplaats speciaal voor kleding. Daar verkocht ik best veel sieraden. Ook had ik een Etsy shop waar ik ook af en toe iets verkocht, ook naar het buitenland! Ik weet nog dat ik op de camping zat en een berichtje kreeg dat iemand uit Canada een enkelbandje van mij had gekocht! Heel leuk en speciaal!
Na een tijdje verkopen op United Wardrobe en Etsy wilde ik het graag wat professioneler aanpakken en meer een winkeltjes gevoel hebben.

Toen las ik in de krant dat er in Den Bosch een nieuwe conceptstore opende in Juni 2019. Ik heb meteen gebeld en vanaf dag 1 huur ik daar een plekje waar ik mijn handgemaakte sieraden verkoop. Omdat ik daar officieel verkocht ben ik me ook gaan inschrijven bij de KVK. Toen wilde ik heel graag een eigen webshop beginnen waar ik meer mijn eigen stijl kwijt kon dan Etsy.

Happy Eigen Bedrijfje!

Dat ik voor het eerst in contact kwam met Dania, las ik op haar website dat zij juf is. De eerste gedacht die in mijn hoofd opkwam: ‘Hoe doet ze dit in hemelsnaam allemaal?’. Als je een bestelling binnenkrijgt kun je moeilijk tegen je leerlingen zeggen ‘ Wacht even! Lees maar even voor jezelf, juf moet even een bestelling klaarmaken’ ;). Maar ook hier had ze antwoord op:

Haha, wat een leuke vraag. Dat kun je inderdaad niet zeggen tegen de kids. De eerste maand dat ik echt in de opstartfase zat was gelukkig tijdens de zomervakantie. Afgelopen zomer heb ik aardig wat tijd doorgebracht achter mijn laptop om de webshop online te krijgen. Ook het inkopen en maken van de producten kost veel tijd, maar is ook heel leuk! Na de zomervakantie ben ik weer aan de slag gegaan als leerkracht voor 4 dagen in de week. Dat was best pittig. Maar het runnen van een sieradenwebshop is voor mij echt een hobby. Het voelt niet als werk als ik thuis kom en dan nog een armbandje maak of wat aan mijn website frutsel. Daarnaast is het niet zo dat ik vanaf het begin meteen heel veel bestellingen had, die paar bestellingen per week/maand waren goed te combineren. Nu geef ik af en toe ook workshops of sta ik op markten, maar dat is vaak 1 of 2 keer per maand en in het weekend of de vakanties.

Happymakers Gelukspoppetjes!

Het eerste dat mij opviel in de webshop waren de gelukspoppetjes, deze zijn zo cute en uniek (en ik ben ook inmiddels de gelukkige eigenaar van 2 stuks ;))! Maar ik was wel nieuwsgierig naar het verhaal hierachter:

Mijn hoofd zit altijd vol met creatieve ideetjes. Ook vind ik het erg leuk om op Pinterest inspiratie op te doen. Daar zag ik een keer een gelukspoppetje van houten kralen, en toen dacht ik ‘’oh dat wil ik maken’’! Ik heb houten kralen gekocht en ben zelf wat gaan prutsen thuis met verf en materialen. En zo zijn eigenlijk deze unieke gelukspoppetjes ontstaan. Ik vind het vooral leuk om veel verschillende soorten te maken. Je zult niet snel twee dezelfde dingen vinden in mijn shop of marktkraampje :).

Naast de collectie gelukspoppetjes in de shop is het ook mogelijk om gepersonaliseerde gelukspoppetjes te laten maken. Voor op kraamvisite, bruiloften, verjaardagen of vrijgezellenfeestjes of voor bij traktaties op school, afscheidscadeautjes, welkomscadeautjes, ok you get the point ;).

Happymakers Workshops!

Oh mooi bruggetje. Naast het hebben van een ongelooflijk leuke shop geeft Dania dus ook leuke en creatieve workshops én kinderpartijtjes. Je leest hier er meer over: The HappyMakers Workshops .

Dit bericht bekijken op Instagram

Gisteren een hele leuke workshop sieraden maken gegeven bij @boel073. Iedereen was lekker creatief bezig en er zijn weer mooie dingen gemaakt. Het was zeker geslaagd! 🌞 wil je ook een workshop volgen met vriendinnen? Als vrijgezellenfeestje, bedrijfsuitje of kinderfeestje? Stuur dan een mailtje naar info@thehappymakers.nl 💌💕 volgende maand geef ik weer een workshop bij boel waar je ook alleen of met z’n tweetjes mee kunt doen 🤗#creative #maker #handmade #etsysellers #etsy #etsyshop #jewellery #handmadejewellery #smallshop #jewelery #jewels #smallbusiness #happy #happiness #webshop #mijnwebwinkel #tekoop #jewellery #handgemaakt #girlboss #armbandjes #kettingen #ringen #sieraden #accessoires #shopinshop #workshop #sieradenmaken #doityourself

Een bericht gedeeld door Sieraden webshop 🌞 (@thehappymakers.shop) op

Happymakers website!

Ik vind het ontzettend belangrijk als een webshop goed in elkaar zit. Ik werk al 10 jaar in de hosting dus dat is toch wel iets waar ik naar kijk ;). Navigeer je makkelijk door de website heen, is het bestelproces een beetje makkelijk te doorlopen. Is de favicon bovenin aangepast ;). Zijn de teksten leuk om te lezen. Is de branding leuk en consequent. Het maken van een goede, leuke webshop met een eigen (positieve) identiteit is niet makkelijk, maar in dit geval is het prima gelukt!

Ik ben heel perfectionistisch en heb vaak precies in mijn hoofd hoe ik het wel. Soms is het even puzzelen en kost het veel tijd om een webshop of website precies naar jouw smaak/huisstijl te maken. Maar nu begint het steeds meer te worden wat ik in gedachten had 🙂 .

Happy Budget!

Ook de producten die Dania aanbiedt zijn ontzettend mooi en leuk ÉN budget. Zie je de connectie met PinkBudget ;). Je gaat niet compleet failliet als je gaat shoppen bij Dania. De kwaliteit van de sieraden en de bijbehorende prijzen zijn awesome! Oh en verzending is gratis vanaf € 25,-.

Ik kan deze blogpost en dit interview nog veel en veel langer en enthousiaster maken, maar ik denk dat het wel duidelijk is dat je zeker een keer een bezoekje moet brengen aan de webshop van The HappyMakers!

Ps. Ken jij of ben jij een shopje die het ook verdient om in de spotlight te staan? Stuur me een berichtje en wie weet staat deze shop binnenkort in de spotlight!