Blog,Budgettips,Prijsvergelijkingen,Shop reviews

Review: Budget Fotoboek bij Fotofabriek.nl

Op de dag dat ik mijn webshop offline haalde werd ik toevallig benaderd Linda van Fotofabriek.nl met de vraag of ik hun producten een keer wilde testen en er een blog over wilde schrijven. Ik had nog nooit een fotoboek gemaakt dus ik dacht: ‘I’m in!’. Want wij hadden afgelopen zomer een geweldige vakantie gehad in Brabant, dus ik het leek mij leuk om daar een fotoboek bij Fotofabriek.nl van te maken!

Wie of wat is Fotofabriek.nl?

Fotofabriek.nl is een reclamebureau en een digitale drukkerij die voornamelijk bekend staat voor hun reclame en drukwerk en … hun fotoproducten! Het grappige is dat ze best groot zijn maar dat ik nog nooit van hen gehoord had. Nou laten we daar eens verandering in brengen!

Leuk feitje: Elk jaar doet https://www.tipsfotoalbummaken.nl/ een onderzoek naar 35 fotoboekaanbieders en Fotofabriek.nl komt al 7 (!) jaar als beste uit de tests.

Hoe werkt fotofabriek?

Ik had dit dus nog nooit gedaan dus ik vond het best spannend. Het viel me trouwens wel vies tegen hoeveel tijd het kost om alle foto’s bij elkaar te sprokkelen haha. Ik denk ook oprecht dat dit het meeste tijd kost wanneer je een fotoalbum maakt haha.

Bij Fotofabriek.nl kun je OF via hun online editor OF via een softwareprogramma op je computer downloaden en daar een fotoboek maken. Ik koos voor de tweede optie, want dat vond ik fijner omdat je dan niet afhankelijk bent van je wifi-verbinding.

Het programma werkt heel simpel, je kiest het product dat je wil
Het programma werkt heel simpel, je kiest het product dat je wil
Je kiest of het programma het werk moet doen of dat je zelf uren teveel over hebt
Je kiest of het programma het werk moet doen of dat je zelf uren teveel over hebt
Let the game begin!
Let the game begin!
Wanneer je klaar bent krijg je ook nog een digitale versie te zien van je boek (deze is overigens niet van mij, mijn beste vriendin Sandra heeft gelijk een super leuk boek gemaakt over haar vakantie)
Wanneer je klaar bent krijg je ook nog een digitale versie te zien van je boek (deze is overigens niet van mij, mijn beste vriendin Sandra heeft gelijk een super leuk boek gemaakt over haar vakantie)

Is een fotoboek bij Fotofabriek goedkoop?

Sinds ik dit nog nooit had gedaan heb ik ook geen verstand van de prijzen voor een fotoboek. Maar ik heb een budgetblog en ik ben wel behendig met Google! Dus ik heb even wat prijzen voor je op een rij gezet. Hieronder zie je de partijen waar ik aan moest denken als ik aan een fotoboek laten maken moest denken:

AanbiederFotofabriek.nlHemaAlbelliKruidvat
Vergelijking
Prijs 24 pagina’s staand harde kaft (28 x 19/21 cm)€ 22,99*€ 38,-€ 23,74€ 17,99
Levertijd Fotoboekvoor 12:00 besteld = dezelfde dag5 werkdagen5 werkdagen4-10 werkdagen
Foto op Canvas 40×40€ 23,99€ 30,-€ 24,99€ 26,99
Levertijd Foto op Canvasvoor 12:00 besteld = dezelfde dag3 werkdagen5 werkdagen7-8 werkdagen
Jaarkalender A4 Liggend€ 14,99€ 12,-€ 14,98€ 15,99
Levertijd Jaarkalendervoor 12:00 besteld = dezelfde dag4 werkdagen4 werkdagen7 werkdagen

*(deze zijn trouwens nog tot 29 februari in de aanbieding voor € 9,99)

Het resultaat van mijn album

PinkBudget fotoboek bij fotofabriek.nl
PinkBudget fotoboek bij fotofabriek.nl
PinkBudget fotoboek bij fotofabriek.nl
PinkBudget fotoboek bij fotofabriek.nl
PinkBudget fotoboek bij fotofabriek.nl

Conclusie?

PinkBudget approves

Qua prijs (en kwaliteit) doet een fotoboek bij Fotofabriek.nl wel echt heel goed! Ze zitten laag met hun prijzen en daar houd deze budgetaddict van. Ook de kwaliteit van het boek is goed, maar dat kun je ook zelf zien op mijn foto’s hierboven.

Nu hoor ik je overigens denken: ‘Wut, 23 euro voor een fotoalbum??’. Dat is dus heel goedkoop. Bekijk het zo, stel je hebt een HP printertje bij de Kruidvat. Je hebt een all-in-one cartridge voor 48,99 en daar kun je ongeveer 170 pagina’s mee printen (volgens het label maar ik geloof dat niet helemaal). Dat is 0,29 per pagina, maar dan heb je nog geen mooi boekje eromheen en je bent uren kwijt aan het printen, plakken etc etc. En je verbruikt natuurlijk stroom (volgens energievergelijken.nl ongeveer 10 euro per jaar (al denk ik dat als jij een paar uur 170 pagina’s print dat het nog weleens duurder zou kunnen zijn).

Maak je een fotoboek bij Fotofabriek.nl dan betaal je voor een boek met 170 pagina’s 0,56 per pagina. Oh ja, maar je bent er bijna geen tijd aan kwijt en zij doen alles (nou ja behalve je foto’s uitzoeken, je moet we iets zelf doen haha). En je hebt een vet mooi boek. Dus is het duurder dan zelf ontzettend veel werk doen, sure waarschijnlijk wel, maar mij is het het waard :). Ze hebben trouwens meer dan alleen fotoboeken hoor, ik zou echt niet weten hoe je zelf een foto op canvas moet maken haha.

Tot zover mijn blogpost over Fotofabriek.nl. Neem zeker eens een kijkje op hun website!

Handtekening Lianne

PS. Mijn vriendinnetje Sandra wilde ook even haar ervaring met je delen:

Op het moment dat Lianne mij vertelde dat ze benaderd was door Fotofabriek.nl, dacht ik gelijk, ik ga hier ook een fotoboek maken! Ik ben zelf gek op het maken van fotoalbums en heb al met diverse andere programma’s gewerkt, dus ik was eigenlijk wel nieuwsgierig hoe deze zou werken.

Eerlijkheidshalve had ik al eens op de site gekeken voor losse bladzijdes en toen ik de werkomgeving zag met de ruiten achtergrond, ben ik vrij snel afgehaakt. Maar door Lianne werd ik toch getriggerd om het echt te proberen en wilde heel graag een fotoalbum maken van onze vakantie naar Curaçao in november.

Omdat ik nog nooit ‘automatisch laten invullen’ had geprobeerd, vond ik dit een mooie gelegenheid om dit uit te testen. Nadat ik alle foto’s had uitgezocht, wat een enorm werk is(!), kon ik heel makkelijk de foto’s selecteren. Daarna kon ik kiezen uit vele sjablonen welke ik leuk zou vinden. Zo kon ik zelf kiezen welke soort pagina invullingen ik leuk vond om in het album te krijgen.

En daar ging het programma…. zo was mijn album in één keer ingevuld!

Nu ben ik iemand die alles nog goed wil nalopen en er dingen bij wil schrijven, dus ik ben de pagina’s nagegaan en heb soms wat dingen veranderd en erbij geschreven. Ook uiteraard gezorgd dat de nieuwe dag op de nieuwe pagina begon, want dit doet het programma niet automatisch.

Het enige wat mij op viel is dat de foto’s soms eerst op de rechter pagina werden geplaatst door het programma en daarna op de linker pagina, wat ik vreemd vond, maar aangezien ik toch alles na liep, was dit geen probleem.

Al met al heb ik er een paar avondjes aan gezeten. Teksten en achtergronden toegevoegd, hier en daar wat kaders toegevoegd en toen kon ik hem bestellen! Op het moment dat ik dit aan het schrijven ben, kan hij elk moment binnen komen, dus ik ben onwijs benieuwd! Dat is overigens ook een pluspunt, ik heb hem dinsdagochtend besteld, het is nu donderdagmiddag, hoe snel is dat! Ik kreeg gisteren ook een filmpje hoe de cover werd gemaakt, dat is dan weer grappig en leuk om te zien.

Fotoboek Sandra

Over de cover gesproken, daar straalt mijn dochter op, deze foto zei eigenlijk alles wat de vakantie was… zon, zee , strand en veel zwemmen en vrolijkheid!

Groetjes Sandra