Tech

App om je te helpen met plannen

Hier weer een gast blog van mij, over een app die je kan helpen met plannen! Het is alweer een tijd geleden, maar dat heeft een reden. Sinds December ben ik weer aan het werk!! Na een periode thuis te hebben gezeten heb ik een leuke baan gevonden als planner :).

Bij de zin: Gefeliciteerd Sarah je bent aangenomen en je kunt maandag beginnen, gingen bij mij allemaal gedachtes door mijn hoofd. Oh sh*t ik heb een baan!! Oke ik moet kinderopvang regelen! Afspraken die ik heb staan moeten verzet worden. Belasting toeslagen moet ik aanpassen. Hoe ga ik dat eigenlijk doen met avond eten??

Mensen die mij kennen weten dat ik werk met lijstjes. Je kent het wel, je zit bij de tandarts te wachten en ineens bedenk jij je dat er brood, afwasmiddel of WC papier moet komen. Nou heb ik een prachtige Mascha planner, maar die sleep ik niet altijd overal mee naartoe.

Kleine notitie boekjes zwerven bij mij overal rond haha. In de auto, in al mijn tassen en naast mijn bed, maar ik merkte dat dit echt totaal niet werkte, want die boekjes raak ik kwijt of ik vergeet mijn TO-DO lijst in mijn Mascha planner te zetten. Dus ik dacht dit moet anders! Ik ben oldskool en ik hou van echt plannen, dus zitten aan de keukentafel en op zondag mijn planner invullen voor komende week of weken.

Ik ging op jacht naar een perfecte app om to-do lijstjes voor op mijn telefoon. Nou dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want holy moly wat heb je een keuzes! Hier een aantal apps die ik heb getest:

Any.do

Deze (standaard versie is gratis) app bevalt mij best goed. Je kunt de app koppelen aan je Android agenda en dit synchroniseert perfect met elkaar. Toch vond ik het te uitgebreid. Ik was echt op zoek naar een to-do app, maar nadat ik deze een week heb gebruikt werd het steeds handiger.

Je kunt de website van any.do hier vinden

Trello

Deze tip kreeg ik van Lianne (zij gebruikt deze app om te plannen voor PinkBudget ;)). Ik heb de app meteen geïnstalleerd en moet zeggen dat ik nu al verliefd bent! Je kunt verschillende lijstjes maken en alles afvinken door je checklist te gebruiken. Je kunt een bepaalde lijst delen met iemand, dus super handig om met je partner te delen. Zo weten jullie allebei wat er bijvoorbeeld gehaald moet worden in de winkel of wat er geregeld moet worden. Heb je dat gene gedaan kun je het afvinken.

Je kunt de website van Trello hier vinden

Aantekeningen – kladblok

Deze app om te plannen is ook gratis en heerlijk simpel. Ik gebruik deze app al heel lang. Je kunt verschillende notities maken met daaronder lijstjes, zodat je weg kunt halen wat je hebt gedaan. Natuurlijk kun je als je thuis bent alles overschrijven in je fysieke planner. Alle lijstjes kun je delen, maar dit gaat niet automatisch. Ik vind dit echt ideaal, want het is simpel, overzichtelijk en voor de fysieke planners onder ons ideaal om te gebruiken, want uitgebreide apps met tientallen opties kunnen soms ook overweldigend zijn. Een speciale App om agenda’s te synchroniseren heb je niet nodig, want je kunt altijd de agenda’s van je telefoon op elkaar synchroniseren en zo kun je afspraken automatisch delen met de personen die moeten weten hoe en wat.

Je kunt de app hier vinden

Tsja plannen…. Ik heb van mijn “hobby” mijn beroep gemaakt en moet zeggen dat dit super leuk is! Een gezin draaiende houden met alle afspraken en verjaardagen etc is een heel karwei en hoop dat ik je wat op weg heb kunnen helpen met de opties die er zijn. Tips zijn altijd welkom natuurlijk!

Tot de volgende keer..

Sarah is frequent gastblogger op PinkBudget.nl. Mama van 2 en queen in het combineren van gezinsleven met een drukke baan. Haar eigen blog vind je op by-sarah.nl!