Beauty

Werkt nagelverharder nu echt?

Ik vroeg me af of die lagen en lagen nagelverharder die ik vroeger, voordat ik acrylnagels had, opdeed nou eigenlijk wel hielpen. Nou ik ben op onderzoek uitgegaan want alles waar we op kunnen besparen is goed meegenomen! En mijn onderzoek was snel klaar :). In deze blogpost lees je het antwoord op: ‘Werkt nagelverharder nu echt?’.

Ik ga al 7 jaar trouw naar Dominique mijn nagelstyliste! Ik dacht ik kan uren Googelen of ik vraag het iemand die er verstand van heeft. Dominique had gelukkig een antwoord voor me waar ik iets mee kon.

Nagels zijn dood?

Eigenlijk is het vrij simpel, je nagels zijn dood weefsel, net als je haar. Een wondermiddel waardoor je nagels spontaan dikker en gezonder worden is een hele mooie mythe maar niet waar. Je kan het namelijk niet met een lakje tot leven wekken en zeggen joh wordt eens dikker. Maar er zijn wel behandelingen waardoor je een extra beschermlaagje op je nagel legt dat wel werkt.

Werkt nagelverharder uit de winkel?

Maar die nagelverharders die je kunt kopen in de winkel werken echt niet. Ze doen hetzelfde als een gewone nagellak, ze leggen een extra laagje op je nagel. Van sommige nagelverharders drogen zelfs je nagels uit, ja hierdoor worden je nagels zeker tijdelijk harder, maar is het echt goed voor je nagel? Nou nee.

Wat moet je dan wel doen voor sterke nagels?

Als je Dominique vraagt om tips dan zegt zij altijd dat je goed moet zorgen voor je nagelriemen. Daar ontstaat je nagel en dat is de plek om het goed aan te pakken. Verzorg je nagelriemen goed met nagelriemolie of gewone olijfolie. Zorg dat je nagelriemen niet verharden en omhoog komen, hierdoor komen er namelijk bacteriƫn bij en die zorgen weer dat je mooie gezonde nagels ver te zoeken zijn.

Heb je nou echt problemen met je nagels en krijg je het niet zelf onder controle dan ben ik echt bang dat je het moet zoeken bij iemand die er verstand van heeft en je een behandeling kan bieden. Ik denk dat je dan minder geld kwijt bent dan aan jaren goedkope potjes nagelverharder kopen.

Conclusie: Spendeer alsjeblieft geen tientallen euro’s aan potjes nagelverharder. Koop er liever een leuk potje nagellak voor :).