Shop reviews

Is bestellen bij Grandado een goed idee?

Ik kreeg deze vraag een paar weken geleden, is bestellen bij Grandado een goed idee? Ik vind het heerlijk om heel internet af te speuren naar het antwoord op dit soort vragen! Dus dat heb ik gedaan voor je en het antwoord verbaasde me eigenlijk een beetje.

Wat is Grandado?

Je komt ze overal tegen, van in je Google resultaten tot op Marktplaats. Grandado is een Chinese webshop die gadgets en andere snuisterijen verkoopt. Het is gevestigd in Hong Kong en ze hebben distributiecentra door de hele wereld heen. En ze zijn gigantisch goed op marketing-vlak want hun naamsbekendheid groeit steeds meer.

Grandado en AliExpress

Veel Chinese shops gebruiken AliExpress als (extra) platform om hun producten te verkopen. Grandado doet dit echter niet. Maar waar ik ze wel op betrapt heb is dat zij producten verkopen die andere chinese shops wel aanbieden via AliExpress…….maar dan voor een flink lager bedrag. Kijken even met me mee:

Ze gooien dus een giga marge op de prijzen en dan hebben we het niet over een paar cent. Daarbovenop voegen ze urgentie aan hun producten toe. Zoals ‘zoveel mensen waren je al voor‘ en ‘nog x uur kun je gebruik maken van deze deal‘. Nou dat is dus allemaal niet zo, als je het perse wil hebben kun je het dus elders goedkoper krijgen.

Reviews over Grandado

Ik was niet heel verbaasd dat er veel negatieve reviews op internet te vinden zijn over Grandado. Ik kwam dit ook tegen toen ik SHEIN eens onder de loep nam. Maar wat mij wel opviel is dat Grandado stevig er tegenin gaat. Het viel mij op dat Grandado elke ‘negatieve’ review op Trustpilot rapporteert zodat deze niet zichtbaar is. Ik vind dit een hele vreemde tactiek om ‘negatieve’ publiciteit te voorkomen.

Klachten over verzending en retourbeleid

De meest gehoorde klacht is niet een onbekende, waar blijft mijn pakketje en wanneer krijg ik mijn geld terug. In deze tijden zijn we inmiddels flink verwend, als je in Nederland iets koopt dan heb je het eigenlijk binnen 48 uur in huis. Echter in dit geval moeten de spullen vaak uit China komen en dan moet je rekening houden met een levertijd van >30 dagen.

Eigenlijk geldt voor Grandado hetzelfde als wat ik over SHEIN schreef. Doordat zij niet gevestigd zijn in Europa hoeven zij niet te voldoen aan de Europese wetgevingen. Dus hoeven zij ook niet te voldoen aan de eisen waar Europese webshops zich aan moeten houden, zoals een herroepingsrecht. Uiteraard kun je wel het voor de rechter laten komen en je zult dan waarschijnlijk wel winnen maar dat is wel veel moeite…

Mijn eigen ervaring

Ik heb zelf afgelopen zomer een kinder smartwatch gekocht voor mijn zoon. Het duurde inderdaad een behoorlijke tijd voordat ik hem binnenkreeg. Los van het feit dat zoonlief het na 4 dagen al tijdelijke kwijt was, was ik stevig teleurgesteld in het product. Wat ik namelijk niet wist was dat dat ding niet te gebruiken was zonder simkaart en ten tweede moest je een app op je eigen telefoon instellen. De instructies waren zo ingewikkeld dat ik het zelf niet eens kon doen. En ik ben normaliter handig met dat soort dingen. Ik heb zelfs zelf een website/webshop gemaakt ;). Uiteindelijk gebruikt hij hem niet want hij is onhandig, gaf niet goed aan waar mijn kind uithing dus hij ligt in de kast weg te stoffen. Miskoop dus :(.

Vonnis: Is bestellen bij Grandado een goed idee?

Heel eerlijk? Nee, ik zou het je toch niet aanraden. Even een opsomming:

  • Ze vragen flink duurdere prijzen voor producten die je elders goedkoper kunt krijgen
  • Ze hebben een langere bezorgtijd
  • Doordat het uit China moet komen is de kans groter dat je pakketje ‘kwijtraakt’.
  • De manier waarop zij omgaan met kritiek is echt niet professioneel
  • Er zijn zo ontzettend veel klachten te vinden over deze partij, inclusief die van mezelf :S

Tot zover mijn onderzoek! Hopelijk kun je er iets mee!