Budgettips

Budget cadeautips voor: de kerstdagen!

De kerstdagen komen eraan! De één denk aan gezelligheid, de ander denkt aan lekker eten en weer een ander denkt aan cadeautjes. Ik denk altijd ik hoop dat ik eind december nog geld op mijn rekening heb staan. December is een gigantische dure maand voor de meeste van ons en je wil eigenlijk niet beknibbelen op cadeautjes. Want diegene waar je cadeautjes voor koopt zijn je dierbaar. Dierbare mensen gun je de wereld, je bankrekening is het daar alleen niet altijd mee eens.

Dus tijd voor wat inspiratie! Als jouw kind/neef/vriendje/echtgenoot een Nintendo Switch heeft gevraagd dan ben ik bang dat ik geen tips voor je heb. Maar ik heb wel andere budget cadeautips voor je voor de kerstdagen!

Zelf lekker smeerseltjes maken

Ok we kennen allemaal die geschenksets met een douchegelletje, en een sponsje erbij etc etc. Maar die kennen we nu allemaal wel. Hoe leuk is het om iemand te verassen met iets dat je zelf hebt gemaakt! Het is leuker om zoiets te geven en te krijgen dan iets dat even snel gekocht is in de winkel. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn of veel te kosten. Believe me, I’ve tried ;).

Nog meer recepten?

Zelf speelgoed maken

Ik denk dat veel moeders kunnen beamen dat zeker kleinere kinderen geen verschil zien tussen duur speelgoed en de pollepel van mama. Dus waarom niet zelf iets maken voor ze. Ik geef direct toe dat dit opgaat voor kinderen tot een jaar of 4, maar mijn kids zouden dit geweldig vinden!

Flesje wijn erbij

Los van alle dure cadeaus is het ook leuk om een kleinigheidje te geven aan je lieve buurvrouw die altijd je plantjes water geeft of die collega die altijd met koffie aan komt lopen in de ochtend. Tipje van mij, zoek een leuk betaalbaar wijntje en hang er een leuk label aan!

Potjes met kleine budget cadeautjes voor de kerstdagen

Dit is mijn absolute favoriet! Wanneer je 1 cadeautje geeft moet je goed gokken dat je iets geeft waar iemand blij mee zal zijn. Maar je kunt ook je kansen spreiden haha. Ik had hier een keer een blog over gemaakt en spontaan kreeg ik tijdens mijn eigen verjaardag super leuke potjes/mandjes/schaaltjes met cadeautjes. Super leuk!!

Inspiratie genoeg:

Dit soort cadeautjes kun je net zo duur maken als je wil. Zelfs de potjes kun je voor heel weinig scoren:

Pimp my present

Wat je ook nog zou kunnen doen is het cadeau zelf een beetje pimpen. Bijvoorbeeld pollepels bewerken met een Harry Potter thema. Of een garde helemaal volstoppen met snoepjes. Ideeën genoeg:

Belevenissen in plaats van materialen

Je kunt het ook over een andere boeg gooien. Je weet dat het deze maand een dure bedoening is, dus tipje van mijn collega Sophie. Trakteer iemand op een kopje koffie samen, of een bioscoopje of dat je een keer helemaal gratis hun huis stofzuigt. Hiermee spreid je de kosten een beetje of heb je zelfs geen kosten omdat je een dienst verleend. Om dan te voorkomen dat je met lege handen rond die kerstboom staat, zeg het met een leuke zelfgemaakte bon!

Onthoud mijn lieve Pink Nerdjes, een cadeau waar je tijd in hebt gestoken of dat je met veel liefde en aandacht maakt kan prima de concurrentie aangaan met een duur cadeau van honderden euro’s. Ik kan persoonlijk een cadeau waar echt over nagedacht is enorm waarderen. Iedereen is natuurlijk anders, maar de meeste mensen die ik ken denken er hetzelfde over.

Heb je nog niet genoeg aan deze budget cadeautips voor de kerstdagen? Volg dan mijn bord op Pinterest! Wanneer ik een leuke tip zie pin in het op dit bord: Low Budget Gifts.

Heb je zelf nog een leuke tip? Let me know below!