Eten & Drinken,  Tech

Vind de perfecte goedkope wijn met de Vivino app

Laat me even een situatie voor je schetsen. Je krijgt eters en je weet dat dit wijndrinkers zijn, maar dit ben je zelf niet. Maar je wil toch wel dat iedereen zich op zijn gemak voelt bij jou thuis. Dus vol enthousiasme ga je naar de slijterij of supermarkt! Om vervolgens dat enthousiasme te verliezen zodra je de wanden met wijn ziet. Hoe kies je die perfecte goedkope wijn?

Maar stel dat je wel een wijntje lust, maar je zit wat krapper in budget. Er zit wel echt een verschil in een lekker slobberwijntje of een glas azijn. Heel eerlijk, ik drink wel een wijntje op zijn tijd, maar dat is niet wekelijks. Maar hoe weet je dat je een goede fles koopt? Mond-op-mond reclame werkt natuurlijk, maar je kunt nu ook een app op je telefoon zetten die het gemakkelijker maakt voor je!

Wat is Vivino?

Vivino is een app speciaal voor wijndrinkers, wijnkenners, wijnenthousiastelingen of gewoon mensen die geïnteresseerd zijn in de kwaliteit en prijs van een wijn. In deze app geven miljoenen mensen over de hele wereld hun mening over een wijn. Vroeger was de app alleen beschikbaar in het Engels, tegenwoordig gelukkig ook in het Nederlands.

Deze app heb ik overigens niet zelf gevonden. Ik kwam hem tegen via een collega die weer wist dan een andere collega hem gebruikte (snap je het nog ;)). Ik zal je nog sterker vertellen, deze app bestaat al jaren.

Hoe werkt het?

Je kunt wijnen zoeken in de app of je kunt gebruik maken van hun scanner. Je kunt dat het etiket van de fles wijn scannen om erachter te komen of het een beetje drinkbaar is. Ze werken met een rating systeem, ik heb hieronder hun uitleg neergezet:

Maar je kunt ook in een restaurant een wijnkaart scannen. Hoe cool! Nooit meer voor schut in een restaurant omdat je niet weet wat je moet bestellen ;).

Ook de goedkope perfecte wijn vinden?

Er staan ongelooflijk dure wijnen in hun assortiment, want ja je kunt ook wijnen via de app kopen. Maar ik vond het interessanter om te kijken of de goedkope wijntje uit de supermarkt er ook in te vinden zijn. Het antwoord op deze vraag?… Ja!

Wil je dus weten welke perfecte goedkope wijn goed te drinken is? Download deze app en je komt erachter:

Hopelijk hebben jullie er iets aan!