Eten & Drinken

Milieubewust en toch eten voor weinig? Toogoodtogo.nl!

Ik denk dat vrij veel mensen milieubewust en goedkoop eten vaak niet in dezelfde zin gebruiken. Een diepvriespizza is nu eenmaal goedkoper dan een vers gemaakte warme hap. Maar er is hoop voor diegene onder ons met een strak budget en de behoefte een steentje bij te dragen aan een beter milieu! De app ‘TooGoodToGo‘!

Too Good To What?

TooGoodToGo is een bedrijf dat zich inzet tegen voedselverspilling. Hun missie is om iedereen te inspireren en te motiveren om actie te nemen hierin. Hoe zij dit doen? Heel simpel, ze hebben een app gemaakt die bedrijven kunnen gebruiken om ‘overgebleven’ voedsel in een soort Magic Box voor een relatief lage prijs aan te bieden aan consumenten. Denk aan een restaurant dat aan het eind van de dag verse groentes en fruit overheeft. Of supermarkten met producten waarvan de houdbaarheidsdatum nadert. Of de bakkerij die aan het eind van de dag toch echt van zijn brood af moet.

Kun je dan wel echt eten voor weinig?

Er zitten wat mits en maren aan. Je kunt niet zelf kiezen wat er in de box terechtkomt en hoe groot de portie is. Als jij dus naar de bakker gaat en je betaald 3 euro voor een box en je krijgt 1 brood dan ben je natuurlijk niet goedkoop uit. Nu zal dit niet zo snel gebeuren. Je kunt wel boxen vinden bij supermarkten en restaurants voor onder de € 5,- . Mijn advies is dat je even goed in de app moet kijken naar de referenties. Je kunt dan zien of mensen tevreden waren over bijvoorbeeld de portie. Dan weet je tenminste zeker dat je een goede deal hebt!

Het viel mij ook op dat Sushi Time ertussen zat. Daar kon ik een box halen ter waarde van € 5,99. Linksom of rechtsom, sushi is duur! Logisch, want alleen al de arbeidskosten zijn gigantisch. Wat een werk vind ik dat zeg. Maar als je het bij een restaurant vers kunt halen voor die prijs, dan zeg ik doen!

Wil je dus je steentje bijdragen aan een beter milieu en voor een klein prijsje eten scoren? De app TooGoodToGo is een goede start!

Gebruik jij de app ook? Wat zijn je ervaringen? Laat het me weten :)!

Lianne - PinkBudget

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoud en heb ik een klein shopje opgezet.

Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben is Assistant Teamlead Operations bij Byte. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.

Dit vind je misschien ook leuk...