Lifestyle,  Tech

Apps om je buiten bezig te houden deze herfst

De herfst. Ik heb een haat-liefdeverhouding met dit seizoen ☺.
De prachtige kleuren die er ontstaan in de natuur zijn natuurlijk geweldig, maar ooh die regen, de wind en de kou zijn echt vreselijk. 

Mijn ukkepuk vindt het heerlijk om lekker buiten te spelen en 100 keer van die glijbaan te gaan. Maar voor papa en mama is dat na 15 minuten ook wel weer klaar. Wat kun je dan toch doen in de herfstperiode wat ook nog een beetje budget is?

De Decembermaand komt er aan, dus wat op de centen letten is geen overbodige luxe. In mijn geval helemaal niet, want Sinterklaas, Kerst en dan de verjaardagen van mijn oudste op 31 december en dan de jongste op 12 januari.

Een dagje Plopsaland of Slagharen is altijd leuk en daar zijn altijd wel kortingen voor te vinden, maar dan nog ben je zo minimaal 100 euro kwijt met je gezin een dagje pretpark of dierentuin. Maar er zijn genoeg budgettips!!

Geocaching – Een avontuurlijk spel voor GPS en Smartphone gebruikers.

De app Geocaching is echt super leuk.  Het is een soort schat zoeken en helemaal gratis!! Je gaat op zoek naar plekken d.m.v. GPS en zo kun je ”schatten” vinden of moet je iets schrijven in een logboek. Dit registreer je dan weer in je app. Overal waar je komt zijn caching plekken, dus ook leuk als je op vakantie bent!!!

Kleine disclaimer: de standaard versie is gratis, maar mocht je de app willen uitbreiden zitten hier kosten aan verbonden. Met de gratis versie heb je zeker genoeg plekken waar je naar op zoek kunt gaan. 

Je vind de app hier:

Je kunt ook heerlijk het bos ingaan en op zoek gaan naar dennenappels en kastanjes. Lekker wandelen door het bos en dat is altijd een succes bij de kids. Zakjes mee en op zoek naar schatten uit het bos ☺. Op een regenachtige dag (ja die hebben we genoeg hier in Nederland) kun je dan weer wat leuks maken van de schatten die je hebt gevonden in het bos. 

Wildplukwijzer verteld waar jij ‘wild’ fruit vind

Ik heb ook een app gevonden genaamd Wildplukwijzer. Hier kun je zien waar je wat kunt vinden . Denk hierbij aan kastanjes, bramen, appels en nog veel meer. Ik wist niet eens dat er een app was hiervoor.
Je kunt ook pluk plekken toe laten voegen, zodat andere hier ook weer wat aan hebben. 

Deze app kun je hier vinden:

Een ochtendje op visite bij een pompoen boerderij is ook erg leuk en budget. Zo organiseren veel boerderijen activiteiten, maar je hebt voor 5 euro al een huge pompoen en kun je thuis de leukste creaties maken. 

Of Halloween soep maken met spinnen! Je vind het recept hier: https://njam.tv/recepten/halloweensoep-met-wortel-en-pompoen

Herfst, ja echt mijn haat en liefde seizoen, maar ook zeker een seizoen waarin je de leukste “budget” uitjes kunt maken.