Tech

Hoe kom je aan foto’s zonder Copyright©?

Ik ben dol op mooie foto’s! En hoewel ik vind dat ik zelf best mooie foto’s maak zijn lang niet alle foto’s op PinkBudget.nl door mijzelf gemaakt. Als blogger ben ik lang op zoek geweest naar een databank waar ik op mijn gemakje rechtenvrije foto’s kon vinden die paste bij mijn huisstijl. En die heb ik gevonden!

Hoe zit dat met Copyright?

Ok eerst even een klein lesje. Niet iedereen is hier namelijk helemaal in thuis. Maar je mag dus niet zomaar elke foto op het internet gebruiken, delen, retweeten, delen via Instragram etc. zonder toestemming van de originele eigenaar. Het is niet zo dat je nu in alle paniek je Facebook feed en Instagram feed moet nalopen, maar niet ieder bedrijf/persoon is ervan gediend dat je zomaar hun plaatjes pikt en dat is hun goed recht. Dus zeker als blogger of als bedrijf is het wel de moeite waard om je hierin te verdiepen. Ik kan hier hele verhalen over Copyright typen, maar Wikipedia heeft dit al gedaan.

Zijn er sites met foto’s zonder Copyright?

Jep! Die zijn er zeker, maar over het algemeen heb je hier een abonnement voor nodig wat vrij veel kost. Tenminste ik vind een abonnement à € 30,- per maand flink prijzig. Zeker als je blogt voor je hobby is dit een duur geintje. Maar! Er is hoop!

Ik ben fan van Unsplash!

De foto’s die ik vond op de site van Unsplash.com maakte mij intens gelukkig! De resolutie/kwaliteit is heel hoog wat perfect is voor websites/blogs. En nog beter! Je mag ze gratis gebruiken! Wat ze wel vragen is of je reclame wil maken voor de fotograaf:

Ik maak dus geregeld gebruik van deze site voor de foto’s van mijn blogs (nee niet voor mijn shop :P, die heb ik wel zelf gemaakt).

Zijn er ook andere websites waar je foto’s kunt vinden zonder Copyright?

Jep! Sites als Pixabay.com of Freeimages.com zijn ook een prima alternatieven om foto’s te downloaden zonder dat je Stichting Copyright achter je aan krijgt. Andere tip: Ik gebruik vaak Pixlr om mijn foto’s te bewerken, ook deze heeft een Stock databank voor ontzettende mooie, bruikbare, rechtenvrije foto’s.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips!

Lianne - PinkBudget

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt.

Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Wil zegt:

    👍😘

Reacties zijn gesloten.