Persoonlijk

The Road to my Pinkbudget Goals #2

Vandaag was DE dag! De dag dat PinkBudget officieel ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel. En ook de dag dat ik officieel me druk moet maken om de belastingaangifte maar dat zeggen we er niet bij hahahahaha.

Ik vond het super spannend want ondanks dat iedereen om me heen zei dat het niet zoveel voorstelde heb je toch spanning. Gezonde spanning, maar nog steeds spanning. Het is ook echt wel een hele stap om je eigen onderneming in te schrijven, op het moment dat die handtekening eronder staat mag je toch echt aan de bak. En: ‘With great power comes great responsibility’. Uncle Ben had het vast niet tegen Peter Parker/Spiderman over een budget webshop en de belastingaangifte, maar je snapt wel wat ik bedoel ;).

Hup op weg naar die KvK

Dus ik vanmorgen hup vol frisse moed en spanning onder mijn arm op weg naar de KvK. Ik had een afspraak in het pand in Amsterdam. Hoewel ik er al heel vaak langs was gereden, vond ik het toch wel een groot en indrukwekkend pand.

Ik kwam 2 minuten voor mijn afspraak binnen (oeps, reistijd onderschat) en ik kon gelukkig gelijk doorlopen en ik was ook nog eens direct aan de beurt. Kijk daar houden we van, bij een instantie binnenlopen en ook nog eens gelijk aan de beurt zijn.

Ze zijn daar echt ontzettend aardig

De man die mij hielp was echt ontzettend aardig en behulpzaam. Hij was blij verrast dat ik niet helemaal blanco qua kennis binnenkwam en netjes mijn huiswerk had gedaan ;). Ik stond ook binnen 20 minuten buiten. Je moet namelijk van tevoren een vragenlijst invullen en die kijken ze dan samen met je na. Daarna moet je jouw handtekening zetten en betalen voor de inschrijving en thats it.

Je gaat naar buiten met een factuur en een KvK-nummer en een BTW-nummer en hoera je bent ondernemer!

Maar nu het grote werk

Maar nu gaat het echt beginnen, want met een KvK-nummer mag ik eindelijk bestellen bij mijn groothandels en kan ik beginnen met het maken van een eigen collectie. De idee├źn vliegen in het rond en van mijn vriendinnetje Sarah (je weet wel, die van die leuke gastblogs ;)) heb ik materiaal gekregen. Om mee te ontwerpen en het vak te leren. Want iedereen kan een armband maken, maar een armband maken voor de verkoop is alweer een andere sport. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de kralen na 1 keer dragen al afgeven. Of dat het knoopje loslaat of dat de sluiting het begeeft. Ik wil immers wel kwaliteit aan jullie leveren ;).

Dus ik heb een visie, een doel en officieel een bedrijf. Op naar de volgende stappen: een collectie en een webshop ;).