Eten & Drinken,Plannen & Organiseren

Hoe maak je een planning met boodschappen?

In mijn vorige blog heb ik jullie verteld hoe het enveloppen systeem werkt, zodat je niet teveel geld uit geeft aan boodschappen, maar hoe doe je dat nou? Hoe ga je zo goedkoop mogelijk boodschappen doen?

Dit is wat ik doe: 
Ik gebruik de Mascha planner en ga mijn hele week inplannen. Ik ben van mening dat plannen leuk moet zijn, dus maak er ook wat leuks van! Vul alle afspraken in en kijk welke dagen je echt tijd hebt om te koken. Dan pak ik de folders erbij. Ik gebruik de app AlleFolders en ga kijken wat er in de aanbieding is. 

Deze week is de broccoli in de aanbieding. Ik had geen idee wat ik daarmee moest maken. Google is your best friend ☺.

Na 2 minuten Googelen vond ik een recept: Broccoli schotel. Hier de link.
Ik heb het recept wat aangepast op mijn wensen, maar het principe blijft het zelfde.

Hier heb ik voor nodig: Broccoli, aardappel schijfjes, spekjes, geraspte kaas, knoflook en crème fraîche. Nu waren de aardappelschijfjes ook nog in de aanbieding ☺.

Broccoli 1 kilo€1,50
Aardappelschijfjes 2 zakken€1.50
2 pakken spekjes€2.60
Crème fraîche€0,80
Geraspte kaas€2,00
Knoflook had ik nog in huis
TOTAAL:      €8,40

Oke nu weet ik €8,40 is best veel voor 1 maaltijd, maar…… Wij kunnen hier 2 keer van eten met 3 personen en een dreumes van 1.5. De helft gaat de vriezer in. Ik gebruik hier aluminium bakken voor die je voor een prikkie kunt kopen bij de Action.

Bron: www.lekkerensimpel.com

Als ik geen zin of geen tijd heb om te koken op een andere avond, dan warm ik de schotel gewoon op in de oven. Dus 2 maaltijden voor €8.90 is dan zo gek nog niet! Dit scheelt weer in een andere week en kun je bijvoorbeeld pastasaus wat in de aanbieding is inslaan, zodat je een voorraad krijgt. 

Zo ga ik alle aanbiedingen af en ik houd ik rekening met mijn planning. Ik probeer ovenschotels, nasi en pasta’s altijd dubbel het recept maken. Zo kan ik wat invriezen en mijn lieve kerel een gezonde maaltijd meenemen op de vrachtwagen (dit scheelt ook zo 4 euro voor een kant en klare maaltijd).  Macaroni, nasi en bami maak ik toch altijd teveel. 

Als je dit invriest en je planning maakt haal je het de avond ervoor uit de vriezer en de volgende avond is het ontdooid. Het lijkt allemaal simpel, maar ook ik vergat dit altijd. Oh crap had de macaroni uit de vriezer moeten halen ☹ , daarom is je planning ook zo belangrijk.

Wij hebben een prikbord in de keuken en zo weet iedereen wat we eten en op welke dag.  Op zondag als ik mijn planning maak vraag ik de mannen of ze voor die week nog wensen hebben. Hebben ze dat niet? Jammer joh dan eten we wat ik beslis. Als mijn hongerige puber dan vraagt: mam, wat eten we? Kijk maar op het prikbord. Ja maar mam! Dat wil ik niet eten. Ik heb daar 1 antwoord voor: JAMMER JOH. Had hij op zondag moeten laten weten wat hij graag wou eten.  Dat leert snel hoor hahaha. 

Zo dat was een kijkje in mijn planning en keuken ;).