Plannen & Organiseren

Avondeten weekplanning maken

Jaaa dit is toch wel 1 van de dingen die wij in huis hebben die ervoor zorgen dat ons gezin als een zonnetje draait! Bij ons op de koelkast hangt namelijk een kladblokje met de weekplanning qua eten. Ideaal! Weten waarom? Lees mee!

Wij hebben een druk en dynamisch gezinsleven en hoewel er veel goed onderling overleg is tussen mij en manlief is het best fijn als je sommige dingen vast kunt leggen. Patrick zorgt namelijk 4 keer in de week voor het avondeten en ik doe de rest van de week. Maar ik doe ook de boodschappen. Dat is natuurlijk een prima verdeling, maar hij kan natuurlijk niet in mijn hoofd kijken welke boodschappen voor welke dag bedoelt zijn. Het is toch zonde als je de gekochte groente kunt weggooien omdat er te lang gewacht is met het bereiden. Maar daar heb je wat voor! Een weekplanning maken! Zo weet hij precies wat hij op welke dag moet maken.

Ok even op een rijtje wat de voor- en nadelen zijn:

Voordelen Nadelen
Je hoeft niet elke dag na te denken wat je gaat eten Je hebt niet altijd trek in wat er op je planning staat
Door een lijstje te maken wat je gaat eten hoef je ook niet heel lang over je boodschappenlijstje na te denken
Je hoeft als je het goed doet maar 1 keer boodschappen te doen elke week (en dat bespaart je echt geld)
Je kunt met je eten rekening houden met de avondagenda
Je partner/huisgenoot kan zien wat er op de planning staat

Ok je kunt het wel lezen, ik ben fan! Er zullen geheid meer voor- en nadelen te verzinnen zijn. Maar dit ik wat ik zo 123 kon verzinnen. Met andere woorden een weekplanning is mijns inziens een goed idee. Overtuigd? Mooi! Maar hoe nu verder?

Lijstjes maken!

Ik hou van lijstjes :). Komt waarschijnlijk ook door mijn werk, maar dat maakt niet uit. Je hebt eigenlijk meerdere opties:

Je kunt een heel bord ervan maken voor de creatievelingen. Hier heb ik al een keer eerder een blogpost over geplaatst. Een andere optie is dat je het opschrijft in een schrift op kladblok.

Wat je ook kunt doen is deze uitprinten van Neat House, Sweet Home.

Of je legt een kladblok neer en schrijft de dagen van de week erop en wat je gaat eten hahaha. Dat is de makkelijkste en goedkoopste oplossing :). Dat is wel hoe wij het doen.

Hopelijk hebben jullie er net zoveel plezier van als dat wij dat hebben!

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.