DIY,Fashion

DIY Ripped Jeans

Je ziet het momenteel overal op straat. Jeans met gaten en beschadigingen, oftewel ripped jeans! Deze DIY stond al heel lang op mijn verlanglijstje. En vandaag vond ik het maar eens tijd. De laatste tijd had ik eigenlijk geen tijd voor DIY’s omdat er bij ons thuis op dit moment veel aan het veranderen is. Met andere woorden, ik kan nergens bij hihi. Maar goed, vandaag toch even tussendoor iets van mijn wishlist af kunnen strepen. Het viel me ongelooflijk mee hoe eenvoudig het is om dit te doen!

Nee echt serieus, vooraf heb ik dit heel lang uitgesteld omdat ik het doodeng vond om een ‘goede’ broek te vergallen door een poging om er ‘ripped jeans’ van te maken. Ook had ik in mijn hoofd dat ik een kaasschaaf of iets dergelijks nodig had. Nou dat had ik dus helemaal niet nodig, dus ik zat gewoon een beetje te miepen. Maar goed, wat heb ik dan wel gebruikt:

DIY Ripped Jeans Tools
DIY Ripped Jeans 1
DIY Ripped Jeans 2
DIY Ripped Jeans 3

Ik had ook nog een klein snijplankje gepakt en in mijn broekspijp gedaan. Dit zodat ik rustig in mijn broek kon snijden zonder dat ik de andere kant ook zou beschadigen. De eerste broek die ik heb gepakt is een broek van de Primark, het is eigenlijk geen spijkerbroek, maar meer een gewone blauwe broek. Maakt op zich niets uit, maar het is wel lastiger om het rafelig te maken. Persoonlijk vind ik het op een spijkerbroek makkelijker en stiekem ook mooier.

Ripped Jeans Collage lichte broek

Het principe is eigenlijk heel duidelijk, je maakt een paar strepen en vervolgens met schuurpapier en/of een scheermes kun je het rafeliger maken zodat het ‘gebruikt en gescheurd’ lijkt. Geen kaasschaaf nodig :D. En wat krijg je dan:

Resultaat DIY Ripped Jeans 1

Ok we gaan verder! Dit keer met een spijkerbroek:

DIY Ripped Jeans kleine aanpassing

Als je broek op de tafel ligt dan weet je natuurlijk niet waar je knie precies zit. Wat je zou kunnen doen is met een wit oogpotlood even markeren waar je precies aan de slag wil gaan.

DIY Ripped Jeans Aftekenen
DIY Ripped Jeans donkere jeans

Uiteindelijk is het resultaat:

DIY Ripped Jeans 29

Nou je kunt dus ook nog beide knieën doen, nog meer gaten maken, de mogelijkheden zijn eindeloos! Super leuk!! Binnen 10 minuutjes heb je al een gat in je broek gecreëerd. Ga je dit nou ook doen? Ik zie graag het resultaat! Tag je graag op FB of mail me een foto via lianne @ pinkbudget.nl.