Eten & Drinken

Budget Maaltijd: 5 budget recepten!

Na een weekje goed ziek te zijn geweest ben ik helaas nog steeds niet beter, maar goed genoeg om weer een blogpost te schrijven. Je moet toch wat als je in bed ligt behalve slapen. Dus ik ben maar blogs gaan lezen en Netflix gaan kijken. Zo kwam ik gister een blogpost van Serena van Beautylab tegen over 75 (!) onderwerpen waar je over kunt bloggen. Super handig!! Nummer 55 leek me een goed idee voor deze week. Mijn top 5 favoriete budget recepten!

Nr 5: Teni maakt kennis met Indiase smaken – Indiase Korma Lasagne

Teni-Maakt-Kennis-Indiase-Smaken-41_Fotor

Ik hou echt heel erg van lasagne! Ik denk dat ik het wel één van mijn favoriete gerechten vind, vooral die van mijn moeder haha. Het leuke van lasagne vind ik zelf dat je er mee kunt variëren. Vroeger maakte mijn tante altijd lasagne met pijnboompitten en spinazie. Super lekker! Ook dit recept van Teni is awesome! Je zou het zelf niet bedenken, maar daar hebben we Teni voor :). Het recept kun je hier vinden. Waarom is dit een budget maaltijd? Nou de ingrediënten bij elkaar kosten je ongeveer € 8,-. Ik hoor je al denken, huh maar dat is helemaal niet goedkoop. Ligt eraan! Het is natuurlijk goedkoper om een pakje van de Honig te kopen en daar gehakt aan toe te voegen en je bent klaar voor 3 euro. Maaarr, komen er mensen bij je eten, komt je crush voor het eerst bij je eten of je schoonouders en wil je indruk maken. Of gewoon omdat je aan het eind van de maand wat centjes over hebt en je wil jezelf verwennen. Dan vind ik persoonlijk dit een heel leuk recept om te doen zonder dat je half failliet gaat omdat je je best wil doen en wil laten zien dat je goed kunt koken. Dus nee ik vind niet dat een maaltijd van 8 euro niet per definitie goedkoop is, maar het valt voor mij onder de categorie ‘luxe-budget-maaltijd’ :).

Nr. 4: Bianca’s chili con carne

Beste site ever als je op zoek bent naar recepten die je bijna niets kosten. Ik kan me heel erg goed voorstellen dat deze site voor sommige mensen een life saver is: bijstandsgerechten.nl. De naam zegt het stiekem al, deze site staat vol met recepten met lekkere gerechten waar je helemaal niet zoveel aan kwijt bent. Zo ook een recept wat ik vaak in de winter als we het wat krapper hebben tevoorschijn haal: Chili Con Carne. Het recept kun je hier vinden.

Nr. 3: Patrick’s Budget Maaltijd

Macaroni Boursin Spekjes

Ha ik kan ook mijn eigen man er tussen zetten :). Want dit recept heb ik namelijk niet van internet maar van mijn eigen vent. Ik heb het zelf op mijn blog gezet hoe je dit kunt maken. Nu ik er aan denk is het wel weer eens hoog tijd hiervoor ;). Het recept kun je hier vinden. Het enige nadeel vind ik alleen dat je het niet kan opwarmen, maar voor de rest vind ik dit zoooooo lekker en nog belangrijker zooooo goedkoop :).

Nr. 2: Knorr Kip Tandoori

1224-964460-kip_tandoori_bloemkool

Dit is bijna de meest gegeten maaltijd bij ons hier in huis: Kip Tandoori. Het is gewoon lekker makkelijk en goedkoop en mijn zoontje is gek op z’n ‘gele rijst’. Hele huishouden is blij en mama’s portemonnee ook :). Het mooie aan dit gerecht is dat je ook kunt variëren, recepten genoeg voor te vinden op de site van Knorr zelf (who knew!). Hier kun je het recept vinden.

Nr 1: Budget recept: zuurkoolschotel met rookworst

Briljant! Ik kwam deze tegen via Google toen ik op zoek was naar ‘budget maaltijden’. Super lekker en het viel me echt mee hoeveel het kost. Voor 4 personen kom je makkelijk onder de € 6,- uit! Als het lekker koud buiten is en je hebt trek in een stevige hap dan is dit ideaal! En als je met z’n tweeën bent dan kun je er zelfs 2 dagen van eten. Het is best machtig namelijk. Het recept kun je hier vinden. Snuffel sowieso een rond op deze site. Deze dame (Sandra) kan het zo goed uitleggen dat zelfs ik het nog snap, hahaha. En als het om koken aankomt dat is dat heel wat voor mij haha.

Dat was het weer voor deze week. Hopelijk heb ik je inspiratie gegeven om een low budget maaltijd op tafel te zetten in plaats van the usual :). Ik kruip mijn bedje weer in! Tot volgende week!