Beauty,  Shop reviews

Mijn eerste make-up party (van Oriflame)

Ik ben naar mijn eerste make-up party ooit geweest! Sinds ik blog over wat mij bezig houdt leek het mij leuk om mijn ervaring te delen met jullie. Ik had namelijk echt nog nooit gehoord van Oriflame (het bestaat al tientallen jaren, oeps) en ik vermoed dat ik niet de enige ben. Ik heb allemaal leuke dingetjes gevonden en geleerd. En nee, deze blogpost is niet gesponsord 🙂 en is ook geen make-up review. Als ik ergens enthousiast over ben deel ik dat gewoon graag haha. Lees mee!

Make-up party Oriflame 1

Is dat leuk, een make-up party?

Ja! En daar was ikzelf nog het meest verbaasd over haha. Van tevoren was ik een beetje sceptisch en hield ik een beetje m’n hart vast. Ik was uitgenodigd door mijn beste vriendin Sandra, zij organiseerde het bij haar thuis. Ik had haar al helemaal bestookt met vragen wat ik kon verwachten en of ik verplicht was om iets te kopen. Want er zitten voor- en nadelen aan een make-up party. Het grootste voordeel is dat je de producten uitgebreid kan testen/uitproberen voordat je eventueel iets gaat kopen. Nadeel is dat het heel verleidelijk is om meer te kopen dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Dat laatste is heel gevaarlijk voor mij, straks geef ik 100 euro uit aan make-up. Maar dat viel dus enorm mee! Ik heb dus ook geen 100 euro uitgegeven, verre van zelfs.

Oriflame Producten

Producten goedkoop?

Als je op de website van Oriflame kijkt dan zou je in eerste instantie niet denken dat je als budgetlover op de juiste plek zit. Als je gewend bent dat make-up van Essence, Catrice en de Hema losse euro werk is dan valt Oriflame niet in dezelfde categorie. Maarrrr, hoewel sommige producten niet aan mij besteed zijn omdat ze me echt te duur zijn, hebben ze verbazingwekkend veel producten die voldoen aan mijn budgeteisen :). De goedkoopste foundation is € 4,99 en de duurste kost € 29,-.

Oriflame parels

Ik viel als een blok voor de bovenstaande ‘Bronzing Pearls’. Tijdens de party kostte ze € 15,49 (actieprijs). Normaal zou ik dat echt noooooooit uitgeven. Ik twijfelde ook echt heel erg. Totdat iemand anders aan de tafel zei ‘Oh die heb ik ook, ik heb ze al 5 jaar’. Wat?! 5 jaar?! Er zit dus geen houdbaarheidsdatum op, waardoor je dus inderdaad hier 5 jaar van kan genieten :). Dat is mooi, want dat is € 3,- per jaar. Ik was verkocht! Hier hou ik van!

Het is altijd lastig om producten te vinden die goedkoop zijn, maar ook kwaliteit hebben. Soms kom je ermee weg dat je goedkope make-up koopt. Maar ik kan lang niet tegen alle goedkope make-up producten, ik krijg snel last van een geïrriteerde of droge huid of ik krijg juist allemaal puistjes. Stiekem ook weer het voordeel van zo’n party, het duurt langer dan een uur dus je ziet gelijk of de producten blijven zitten en of je een allergische reactie krijgt.

Make-up advies

YouTube filmpjes zijn leuk en handig, maar als iemand je in real life kan uitleggen hoe je bij jezelf eyeliner of oogschaduw moet aanbrengen dan is dat toch handiger. Je moest zelf een spiegel meenemen en dan mocht je met tips jezelf opmaken met de producten van Oriflame. Best leuk! Weet je dus niet goed waar je bij jezelf lippotlood moet aanzetten of je stoeit met het kiezen van de juiste kleur oogschaduw, daar helpen ze je dus ook mee :).

Website

Ik werk bij een webhosting bedrijf en ik ben zelf best wel een nerdje. Als een bedrijf dus een website heeft die niet functioneel is of traag of gewoonweg lelijk dan is de liefde snel over. De website van Oriflame behoort gelukkig niet tot die categorie. Ze hebben echt een hele mooie website met een enorm leuke functie. Namelijk een make-up studio waarmee je kan klieren met make-up op je eigen foto of op een voorbeeld foto. Awesome!!

Daarnaast bieden ze dus naast make-up party’s ook andere mogelijkheden aan, waaronder workshops.

Oriflame Lipgloss

Oriflame adviseuse worden

Ik heb er zelf geen tijd voor. Maar heb je altijd al een voorliefde hebt voor make-up en wil je een extra zakcentje bijverdienen of er zelfs je carrière van maken dan kun je dus bij Oriflame adviseuse worden. Hoe leuk is dat! Hoe? Dat lees je op hun website. Is toch leuker dan burgers draaien ;).

Conclusie

Het was een geslaagde avond, ik heb wat tips & tricks geleerd en ik ben een concealer en bronzing pearls rijker. Naast dat je een gezellige avond hebt met vriendinnen vond ik het de moeite absoluut waard. Ook kreeg ik het voor elkaar om niet meer uit te geven dan dat ik wilde, niet geheel onbelangrijk. Maar ik ben behoorlijk enthousiast, dus de volgende Oriflame make-up party die ik bijwoon is in mijn eigen woonkamer over 1,5 maand :). Super leuk!

7 reacties

 • Saskia

  Hoi Lianne,
  Wat een leuke blog heb je over Oriflame geschreven! Ik deel je verhaal even met onze fans op de Oriflame Facebookpagina!
  Groetjes,
  Saskia van Oriflame

  • Lianne - PinkBudget

   Hoi Saskia,

   Bedankt!! Ik wist niet dat jullie een Facebookpagina hebben, ik gelijk even een kijkje nemen :).

   Groetjes Lianne

 • Gizela

  Hoi Lianne.
  Wat leuke geschreven over oriflame op jou blog.
  Ik ben zelf beautylid van oriflame, en ben al 9 jaar.
  Doe het met veel plezier.
  Ik ga het ook dele onder me klanten.

  Groetjes
  Gizela Gewoon Oriflame

  • Lianne - PinkBudget

   Hoi Gizela,

   Bedankt! Jeetje wat lang al! Ik kende het dus helemaal niet, ik schaam me inmiddels wel een beetje haha. Maar ik kan me voorstellen dat je het met veel plezier doet!

   Groetjes Lianne

 • Brigitte Lange

  Hoi Lianne,

  Wat een leuke blog heb je gemaakt. Ik ben zelf adviseuse en kan het iedereen echt aanbevelen! de Skincare workshops van oriflame zijn, net als alle andere
  workshops ook geweldig. De producten van de skincare zijn klinisch bewezen; ze doen dus echt wat ze moeten doen en vaak al binnen een korte periode. Heel veel plezier op je volgende workshop!

  Groetjes
  Brigitte

 • Angelique Bouckaert

  Wat super leuk om te lezen hoe je het ervaren hebt, heerlijk zo enthousiast!

  Groetjes van Angelique Bouckaert

 • Mihaily

  Hoi Lianne,
  Wat leuk geschreven en wat leuk om ook eens zo uitgebreid te horen wat iemand van de workshops en party’s vind. Ik ben zelf ook adviseuse en je hoopt altijd maar dat de gasten het net zo leuk vonden als jij.. 😉

  Als je het niet erg vind, deel ik de link naar je blog op mijn Facebook pagina.

  Groetjes,

  Mihaily
  Beauty4U All / Oriflame