DIY

Creatief met Pringles Bussen

It’s DIY time! Het werd weer een hoog tijd dat ikzelf met een DIY kwam in plaats van het delen van die van anderen. Ik heb inmiddels kramp en spierpijn in mijn vingers van mijn creabea middagen, maar het resultaat mag er zeker zijn! Dit keer ben ik aan de slag gegaan met Pringles bussen. Het idee is niet nieuw, op Pinterest zijn behoorlijk veel ideeën te vinden en ik heb al iets soortgelijks vorig jaar gedaan. Maar het ging weer kriebelen om met die bussen aan de slag te gaan, dus dat heb ik gedaan. Kijk met me mee!

Wat heb je nodig?

Pbussen benodigdheden
  1. Textiellijm, of je lijmpistool of Modpodge (secondelijm raad ik af want dat wordt hard en dat werkt voor geen meter)
  2. Lege chips bussen (Pringles, Lays, Party Chips 😉 )
  3. Decoratieve bloempjes (die van mij komen bij de Action vandaan)
  4. Katoen (ook Action)
  5. Kanttape
  6. Oh en een mesje en een schaar

Snijden maar!

Pbussen 1
Pbussen 2
Pbussen 3
Pbussen 4
Pbussen 5
Pbussen 6

Het maakt niet zo heel erg uit of je precies in het midden hebt gesneden. Als je maar ongeveer in het midden zit. Op zich vind ik het zelf wel leuk als ze niet exact even hoog zijn, daarnaast komt er nog een kanten randje overheen :).

Pbussen 7

Lianne en lijm is hetzelfde als Lianne en stickers recht plakken. Geen goede combinatie, ik ben echt zo’n typje die het voor elkaar krijgt om met secondelijm haar vingers aan elkaar te plakken. Met andere woorden, ik probeerde rustig aan te doen met de lijm en tegen de tijd dat ik klaar was had ik echt overal lijm zitten hahaha.

Pbussen 8
Pbussen 9
Pbussen 10
Pbussen 11
Pbussen 12
Pbussen 13

Wat ik zo leuk aan deze foto vind is dat je aan het bolletje katoen helemaal niet ziet dat het echt er heeeeeel leuk uitziet op een Pringlesbus. Dat was voor mij dus ook een verrassing!

Trucje van mij: als je klaar bent met je vingers in de kramp draaien en je katoen zit eromheen, doe er dan aan de bovenkant helemaal rond een laagje lijm. Dit voorkomt dat de bovenste draad gaat schuiven of losgaat.

Oh en je ziet een klein knoopje bij 1 van de potjes. Dat klopt! Het is me dus wel vaker opgevallen bij wol en katoen die bij de Action vandaan komt dat er halverwege de bol opeens een knoopje tevoorschijn komt. Ik vond het niet storend, je ziet tenminste dat het homemade is. Maar vind je het storend, haal de bol eerst even uit elkaar en kijk waar de knoopjes zitten. Kijk even of je het knoopje subtieler kunt maken of haal hem los.

Pbussen 15
Pbussen 16

Deze tape komt bij de Action vandaan. Er zit aan de achterkant dubbelzijdig plakband en dat blijft eigenlijk prima zitten :). 

Pbussen 18

Wat ik heb gedaan is de kant driekwart aan de uitkant plakken en voor een kwart naar binnen plakken. Voordeel hiervan is dat je hierdoor dus die lelijke afgesneden-geribbelde-rode-Pringles-bus-rand niet meer ziet. Oh en je hoeft niet bang te zijn voor kartonsneedjes ;). 

Pbussen 19

Nu hoor ik je denken, hé maar die ene heeft nu geen bodem. Klopt! Die had ik ook niet nodig, want ik heb er bloemen in gestoken en daardoor had ik het niet nodig. Maarrr je kun dus de deksel van de bus in een leuk kleurtje verven en die eronder plakken (dit keer wel met secondelijm 😉 of met een lijmpistool).

Tadaa!
Pbussen 21

De Pringles bussen zijn omgetoverd tot leuke potjes voor waar je ze maar voor wil gebruiken. Ik vond het wel leuk om mijn make-up kwasten erin te zetten. Maar je kunt ze ook decoratief op je tafel zetten of met pennen erin op je bureau. Noem het maar op!

Ok, hopelijk vinden jullie ze net zo schattig als ik ze vind! Tot volgende keer!

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.