Budgettips

Shoptips voor een budget

Ok de feestdagen zijn leuk, maar de periode erna is ook enorm leuk, soort van. Want al die winkels die zijn best slim, die denken iedereen is toch al blut, laten we uitverkoop houden :S. Op zich leuk, maar ik denk daar niet bij na op het moment dat ik mijn decemberboodschappen doe. Dus momenteel zie ik enorm veel dingen in de winkels staan en hangen wat ik niet mag kopen van mezelf. Maar ja, stel dat je nog wel wat centjes hebt te besteden, hoe zorg je dat je daar een beetje slim mee omgaat? Ik deel deze week mijn budget shoptips! 

Research!

Hup de belangrijkste tip als eerste! Deze gaat op voor alles wat je wil kopen, van kleding, tot een nieuw bankstel tot koffiepads. Impulsaankopen zijn levensgevaarlijk voor je budget (guilty as charged). Mijn aller aller aller grootste valkuil is dat ik iets gezien heb (op Pinterest, in een tijdschrift, op tv) en dat ik het ook wil hebben.

Goed voorbeeld, ik heb 4 paar zwarte enkellaarsjes met een hak. Dan heb ik iets gezien en dan zoek ik hetzelfde. Dat kan ik vervolgens niet vinden of niet voor de prijs die ik bereid ben er aan uit te geven. Vervolgens groeit de verzameling met laarsjes die er enigszins op lijken en blijf ik doorzoeken totdat ik het wel gevonden heb. De Lidl werkt ook niet echt mee, die hebben heeeeeel vaak zwarte enkellaarsjes in de aanbieding. Met andere woorden, ik heb mezelf een verbod gegeven op het kopen van zwarte enkellaarsjes (en boots en sneakers en pumps en flatjes, ik ging laatst m’n kast opruimen en ik heb echt teveel schoenen). Als ik nu iets zie probeer ik mezelf echt te beheersen totdat ik exact gevonden heb wat ik zoek.

10981260006_3851dcc29d_k

Ik stond vandaag in de Dirk van den Broek en daar hadden ze Bolsius kaarsen in de aanbieding. Ik snel op mijn telefoon gespiekt, want ik was er heilig van overtuigd dat ze goedkoper waren bij de Action. Ok het is dan geen Bolsius kaars maar ze branden toch hetzelfde op. Kaars bij de Dirk van 19 cm was € 2,- en bij de Action van 20cm voor € 1,89. Is toch € 0,11 cent goedkoper (haha sorry ik ben echt erg af en toe). Wat ik eigenlijk hiermee wil zeggen, zie je wat leuks, ga gewoon ongegeneerd kijken hoeveel het kost bij een concurrent. Wat maakt het uit, het is jouw portemonnee :).

14477244566_93c0416fa5_b

Marktplaats

Stel je hebt Nikes gezien in de winkel waar je helemaal verliefd op bent. Dat kan! En dan is het ook nog eens verleidelijk om het te kopen want het is in de sale (dat is toch goedkoop? Nope!) Of een designertas die absoluut niet te betalen is. Als je niet van tweedehands houd is dit het moment om je even achter je oor te krabben. Het is of zware schulden of iets kopen wat veel goedkoper is dat door iemand anders ook gedragen is. Hebben ze iets voor uitgevonden en dat heet kleding verfrisser. Die Nikes ga je op Marktplaats vinden, misschien niet vandaag, maar zeker wel binnen afzienbare tijd voor veel minder dan in de winkel.

Klachtenrekken tijdens de Sale

Ketens als de H&M, The Sting, CoolCat etc etc hebben vaak tijdens de sale in januari en juli klachtenrekken hangen. Absoluut even in snuffelen! Hier hangen kledingstukken waar iets mis mee is, denk aan knopen die missen of een rits die niet goed meer werkt of een jas waarvan de voering aan de binnenkant stuk is. Nou in mijn blog van twee weken geleden staat hoe jij dat kan oplossen. Maar op die manier koop jij kleding die in de winkel tientallen of soms honderden euro’s kost en jij koopt het voor een prikkie ;). Ik hou van klachtenrekken!

Ik heb nog veeeeeel meer tips, maar ik probeer m’n blogposts nooit erg lang te maken. Dus dit is pas deel 1! Binnenkort meer ;). Tot volgende week!