DIY,Fashion

Kleding Hacks

12729381413_b554c3665e_k

Iedereen de aller aller aller beste wensen voor het nieuwe jaar!! Een nieuw jaar vol met nieuwe kansen! Deze week heb ik weer het internet af zitten speuren naar hacks. Kleding hacks wel te verstaan! Ik ben zelf dol op van die lijstjes met life hacks, maar ik zie er veel te weinig met kleding hacks. Dus daar doe ik dan maar iets aan! Kijk mee wat voor nuttige tips ik heb gevonden. Misschien kende je sommige al, maar ik heb sommige dingen ook met stomme verbazing zitten lezen :).

Weg met die knoopjes!

Shirt-blouse

De truc is dus om een hemdje tussen je trui en je blouse te dragen. Hierdoor verberg je de knoopjes. Serieus, dat ik dit niet eerder bedacht heb!

Nooit meer pijn van je pumps

stretch-shoes

Ik heb zelf een vrij hoge wreef, waardoor ik snel last heb van door voorkant van mijn pumps. De achterkant smeer ik vaak in met vaseline of ik plak er leukoplast op dus daar heb ik niet zo’n last van. Maar dit is dus een ideale manier om je pump ietsjes ruimer te maken. Zie de volledige tutorial hier.

Houd je gulp dicht 😉

clever-zipper

Deze tip kende ik zelf al. Ook een klein haarelastiekje werkt goed, maar dit werkt beter. Een elastiekje kan breken en dit niet.

Waarom je altijd blanke nagellak thuis, op je werk of in je tas moet hebben

buttonnailpolish

Ok dat trucje met de ladder in de panty en nagellak ken je natuurlijk al. Maarrr, het is dus ook handig als je een knoopje hebt die dreigt los te gaan. En dat is altijd de middelste bij je voorgevel op een of andere manier :). Met nagellak kun je ervoor zorgen dat je in ieder geval de dag doorkomt zonder gĂȘnante situaties. sunglassesnailpolish

Of je bril of zonnebril die te los zit? Doe er een druppel nagellak op en hij gaat weer wat stroever totdat je een kleine schroevendraaier tot je beschikking hebt. Ideaal dus dat potje blanke nagellak!

Kleding met gaatjes hoef je niet weg te gooien!

IMG_1423-1024x619

Dat ik deze vond viel mijn mond open. Ik ben dus niet extreem handig met naald en draad. Ik kan haken en daar houd het wel een beetje op voor mij. Ik had dus nooit verzonnen dat dit best goed te maken is :O. Ik gooide kleding met gaatjes dus altijd weg, oeps. Ok dit werkt natuurlijk niet voor dat dunne t-shirtjes. Maar dan nog! Precies weten hoe je dit moet doen? Dat kun je hier vinden.

Je kapotte rits maken

104_4855

Ok dit deed ik zelf al half. Ik knipte onderin zodat ik de rits er weer op kon schuiven. Maar wil je het echt goed aanpakken dan moet je echt even naald en draad erbij pakken. Weten hoe? Zie hier de uitleg.

Ja maar mijn rits wil ĂŒberhaupt niet meer meewerken?

nrm_1406653240-125

No problem! Pak een wattenstaafje en wat vaseline en smeer het op je rits. Dan doet je rits weer wat jij wil dat hij doet :).

Naai een bh in die leuke strappless jurk

eba9e79c53146655600a5049a1efdc3d

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het echt niet fijn om een jurk aan te moeten zonder bh. Het is niet mijn ding, maar strapless bh’s kunnen daar een oplossing voor bieden. Wat je natuurlijk ook kunt doen is een bh in de jurk naaien, kun je toch een keer een jurk aan met een laag uitgesneden ruglijn ;). De site waar ik deze hack heb gevonden heeft nog meer leuke bh hacks.

Tips welke ketting bij welke halslijn

ketting-halsvorm

Ik denk dat ik deze aan de binnenkant van mijn kast ga hangen. Ik vind het mega handig! Het is af en toe best lastig om te verzinnen wat voor ketting je bij je kleding kunt dragen. Uiteindelijk ben ik nooit tevreden en doe ik maar niets om. Ik heb best veel kettingen en draag ze vervolgens nooit. Best zonde.. Hopelijk hebben jullie hier ook iets aan!

Pluisjes verwijderen

14a86dc17b0cbf81fed8071e2c7d6e0b

Voor deze hoefde ik niet lang te zoeken, hier heb ik zelf namelijk al een keer een blogpost over geschreven ;). Zelf ben ik fan van de scheermes methode.

Dat was het weer voor deze week! Hopelijk zit er iets tussen wat bruikbaar is! Tot de volgende keer.

Handtekening