DIY,Fashion

DIY Shirt met Studs

Studded Shirt Banner 1

Hier word ik nu echt vrolijk van! Ik heb een oude riem gesloopt en van een shirtje, dat ik bij de Zeeman heb gescoord voor € 3,- (!), een nieuw shirt gefabriceerd! Het mooie is ook nog dat ik vrij zeker weet dat niemand zo’n zelfde shirt heeft :). 

Ken je dat? Je hebt iets in je kast waarvan je onderdelen leuk vind, maar het nooit draagt omdat je het nergens mee kan combineren. Ik had dit dus met deze mooie blauwe nep suède riem. Ik vind hem super leuk en ik heb hem nog nooit gedragen. Het lukte me gewoon niet om er een leuke combinatie mee te verzinnen. Dus toen dacht ik, zou ik die studs (waar het mij eigenlijk om ging) makkelijk van die riem kunnen krijgen. Ja dat kon!

Studded Shirt 1

Studded Shirt 2

Ok leuk, dan heb je een handje met studs. Waar ga je die op plakken? Ik had al mijn leren jasje in gedachte en ik heb nog een paar zwarte laarzen waar ik ze goed op kwijt kan. Toen dacht ik opeens ik kan ook een nep leren portemonnee kopen en ze daar op plakken of op een telefoonhoesje. Nou zoals je kunt lezen sloeg mijn creativiteit weer op hol ;). Uiteindelijk sta ik in de Zeeman voor compleet iets anders en zag ik grijze, donkerrode en blauwe shirts hangen. Van die lekkere ruime die enorm comfortabel zitten. Maar enorm saai zijn want er zit geen print of iets dergelijks op. Even spieken naar het prijskaartje en ik was verkocht! Er is overal sale, echt zo’n leuke tijd van het jaar :). Niet voor je portemonnee, maar wel voor dit soort dingen. Dus meegenomen en vanmiddag hard aan de slag gegaan:

Studded Shirt 3

Wat heb je nodig? Eigenlijk niet zoveel, namelijk (textiel)lijm, een pincet, studs, een shirt en ik vond een oogpotlood handig om aan te geven waar ik studs moest plakken.

Studded Shirt 4

Zie je? Hartstikke saai! Daar moest ik wat aan doen! Studded Shirt 5

Zo cool! Deze foto heb ik met mijn telefoon gemaakt. Die camera’s tegenwoordig in telefoons worden steeds beter :).

Studded Shirt 6

Wat ik zo leuk vind aan dit soort dingen is dat je allerlei patronen kunt uitproberen totdat je iets hebt gevonden dat je leuk vind.
Studded Shirt 7

Studded Shirt 8

Hoewel ik dit heel leuk vond, is dit het niet geworden. Misschien een volgende keer.

Studded Shirt 9

Dit is hem wel geworden! Bovenin heb ik de vierkante studs neergelegd, halverwege door elkaar en onderin alleen de ronde. Weer eens iets anders!Studded Shirt 10
Ik had nog textiellijm van de Action liggen (wat heb ik niet aan knutselmateriaal liggen, maar dat terzijde haha). Maar je kunt ook een lijmpistool gebruiken (let op dat je dan iets tussen je shirt doet om te voorkomen dat je de voorkant aan de achterkant plakt ;)). Of secondelijm, houd er dan alleen wel rekening mee dat je stof hard wordt en dat kan irriteren. Textiellijm is dus wel het handigste (het kost meestal niet heel veel, je moet aan een euro denken).  Studded Shirt 11 Studded Shirt 12 Je zag nog net een wit randje van de lijm, maar hij droogde netjes doorzichtig op, er is dus niets meer te zien van het kleine beetje overtollige lijm.Studded Shirt 13

Ik begon heel netjes met mijn stud oppakken met een pincet en daarna voorzichtig door de lijm te halen. Dat werkte niet heel goed voor mij, dus deed ik elke keer een beetje lijm op mijn shirt met een tandenstoker en deed vervolgens de stud op mijn shirt. Hier is ook waar ik het oogpotlood voor gebruikte. Ik markeerde waar de stud moest komen.Studded Shirt 14

Tadaaaaaa!! En dat maar voor 3 euro! Shirts zonder opdruk vinden is nog niet eens zo moeilijk, ook niet in grotere maten (dit grijze shirt ging tot maat 48). Op deze manier kun je er je eigen draai aan geven of het shirt namaken dat er niet is in jouw maat.  Studded Shirt Results

Hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven! Tot volgende week!

Handtekening