Pinterest Lover,  Plannen & Organiseren

Pinterest Lover: Favoriete opruim & organisatietips!

Ik blog vaak over wat er in mijn hoofdje omgaat. Momenteel ben ik erg bezig met een grote opruimactie in mijn huis. Ik kan erg slecht dingen weggooien :(. Ik ben altijd bang dat wanneer ik iets weggooi het op een later moment nog heel erg van pas kan komen. Wat vaak ook het geval is, maar dat betekent wel dat ik mezelf af en toe net een verzamelaar ben. We willen thuis de indeling boven omgooien dus het is hoog tijd om op te ruimen!

Gelukkig hoef ik dat niet in mijn eentje te doen, want ander gooi ik alsnog niets weg. Als iemand tegen je zegt dat je iets echt echt echt moet weggooien dan is het toch makkelijker (je kan namelijk als je misgrijpt die persoon de schuld geven ;), nee geintje :P). Maar ik dacht ik ga toch eens op Pinterest speuren naar tips. Die heb ik zeker gevonden! Natuurlijk deel ik die graag met jullie:

Vouwtrucje

674f5c4cc8ec2037ac6194eb3bc6ed84

Hoewel ik zelf alles vouw met mijn vouwplank vind ik dit dus ook briljant! Zeker het op z’n kant leggen in een la. Het scheelt best wel veel ruimte en het is overzichtelijk. Vooral als je net als ik ’s ochtends 4 shirts probeert voordat je een beslissing maakt. Dit trucje werkt trouwens ook voor je broeken:

e4a2b3a9660a450b4f6d2222356d27a0

Verbergtrucje
enhanced-buzz-27986-1388688320-28

Dat ik dit niet zelf bedacht heb! Ik wil hier alleen wel een kleine disclaimer bij vermelden, ikzelf zou toch iets meer gaatjes aan de achterkant maken. Dit soort apparatuur moet toch z’n warmte kwijt kunnen. Maar het ziet er wel super cute uit! Of je lost het op deze manier op:

enhanced-buzz-21794-1388688549-20

Een kledinghanger met douchegordijnringetjes

1fe367e5beabeaea633c9da8bf89be3e

Dit trucje werkt met heel veel spullen, van sjaals tot hemdjes tot korte broeken tot bh’s en riemen. Het grappigste is dat je daadwerkelijk ruimte overhoud op je planken. Ik deed dit al voor mijn hemdjes, maar ik ga uitbreiden :).

Als we het toch over kledinghangers hebben
enhanced-buzz-12325-1427836045-10

Dit is toch knap bedacht! Ik heb er niet de ruimte voor in het hang gedeelte van mijn kast, maar als je bijvoorbeeld onderin je kast een stok weet te hangen dan is dit toch best handig. Ook met je slippers bijvoorbeeld.

Nog een tipje voor je sjaals

ec8a74cca4d16c8a7649d455e7aa8a5c

Stel dat je een kapstok met kledinghangers hebt (of niet, maar je hebt de mogelijkheid om een kledinghanger aan een haakje te hangen) dan kun je dus je favoriete sjaals op deze manier ophangen!

Rondslingerende losse kabels

cords-toilet-paper-rolls

Jee! Niet meer minutenlang stoeien met alle laders en kabels die in een la weggestopt zitten. Op deze manier grijp je altijd het goede kabeltje ;).

Beddengoed

Image-1-490x365

Hier was ik nooit opgekomen! Je kunt natuurlijk je opgevouwen dekbedhoes en eventueel hoeslaken in je kussensloop doen. A. je hebt gelijk het hele setje compleet en B. het staat een stuk netter in je kast :).

Cadeaupapier

wrapping-paper1

Dit is zo’n mandje die je bij de Ikea kunt kopen voor bijvoorbeeld plastic tasjes. Maar je kunt hem natuurlijk ook gebruiken voor al het cadeaupapier wat bij de meeste gezinnen op dit moment rondslingert.

IJsblokjes?

90d8af4e8f0933768bac8cdc64071064

Dit heb ik stiekem ook al. Dit is zo handig voor vooral kleinere oorbellen :).

Kleding uitzoeken

Untitled (2)

Deze gaat morgen uitgeprint en wel aan mijn kastdeur. Hoog tijd om weer eens een kritische blik te werpen op mijn kledingkast :).

Dat was alweer de laatste! Volgende week heb ik weer een DIY klaarstaan :)! Tot de volgende keer.

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.