DIY

DIY Lipgloss – Vaseline, Lippenstift & Kokosolie

Een paar weken geleden kreeg ik een bericht van Daniek of ik een keer een DIY voor lipgloss wilde doen (sorry ik heb geprobeerd je terug te mailen maar volgens mij klopte je e-mailadres niet 🙁 ). Nou goed idee!! Ik heb gelijk mijn vriendin Sarah ingeschakeld dat is net zo’n creabea als ik en net zo Pinterest verslaafd geloof ik hihi. Samen hebben we hele leuke ideeën gevonden die we aan het uitproberen zijn. Ja deze zin is in de tegenwoordige tijd want we zijn er nog steeds mee bezig. Vandaag deel 1 van, ik vermoed, 1001 delen hoe je zelf lipgloss kunt maken ;).

Huh, wat, waskrijt?

Ik had eerst iets anders geprobeerd voordat ik aan de slag ging met lippenstift. Ik had namelijk op Pinterest gezien dat er dames waren die van waskrijt lipgloss hadden gemaakt. Nou top, ik heb een vierjarige rondlopen dus waskrijt heb ik liggen. Er stond wel een waarschuwing bij dat je een duurder merk moest gebruiken omdat er anders teveel lood in zou zitten. Nou mijn waskrijtjes waren nog geen euro dus ik dacht, dat ga ik uitproberen.

Nadat ik de waskrijt verwarmd had zag ik inderdaad er mooie dingen in drijven dus daar begon mijn twijfel. In het filmpje dat ik gezien had deed ze een kwart waskrijtje erin en had ze een hele mooie kleur. Nou bij mij ging een heel waskrijtje erin en het was nog steeds doorzichtig. Met andere woorden, ik ga geen DIY met waskrijt lipgloss op mijn blog zetten. Is niet een goed idee.

Dan maar met lippenstift

Mijn doel was om een lipgloss te maken die je ook daadwerkelijk zou zien. Als ik geen kleurtje wil dan kan ik net zo goed vaseline op m’n lippen smeren. Dus heb ik bij de Action goedkope lippenstift gehaald. Kijk hieronder even met me mee:

DIY Lip benodigdheden
DIY Lip 2
DIY Lip tools

Ok ergens op de ene laatste regel staat de kleur die ik heb gebruikt. Deze lippenstiften worden bij de Action verkocht per twee en kosten € 0,89. Lekker budget dus ;). De kokosolie kwam daar ook vandaan, zag het toevallig staan. Ik heb voor deze pot € 2,49 betaald. Maar je hoeft natuurlijk geen nieuwe lippenstift te kopen, je kunt ook je favo lippenstift gebruiken die bijna op is bijvoorbeeld, op deze manier kun je langer van het kleurtje genieten :).

DIY pan

Je kunt dit verwarmen op heel veel manieren. Ik had gekozen voor een pan met heet water en een bierglas. Moet je het verwarmen? Geen idee, maar ik zou het wel doen. Ik vond het fijn om een wat hoger glas te gebruiken, want dan kon ik hem als ik klaar was makkelijker uit de pan halen om het over te gieten in een doosje. Ik ben nogal onhandig en ik had het geprobeerd met een glazen schaaltje en een ovenwant, is niet aan te raden :P. Maar je kunt ook als je niet je glazen wil gebruiken bijvoorbeeld een lege pot pindakaas gebruiken. Als daar iets mee gebeurt lig je er niet heel erg wakker van.

Ok aan de slag!

DIY Lip 1
DIY Lip 3
DIY Lip 4.1
DIY Lip 4
DIY Lip 5
DIY Lip 6
DIY Lip 7
DIY Lip 8

Op mijn snijplank staat een leuk klein flesje vanille aroma. Ik dacht, ik ben dol op vanille dus dat kan er vast wel doorheen. Op de bovenste foto zie je luchtbellen in de fuchsia kleur. Drie keer raden waar die vandaan kwamen ;).

Ik ga je geen beschrijving geven hoeveel eetlepels je van wat nodig hebt. Het is vrij simpel, hoe meer Vaseline hoe steviger je lipgloss wordt. Hoe meer lippenstift hoe intensiever je kleur. Kokosolie is vooral voor de gloss. Van die laatste zou ik niet teveel gebruiken. Het is dus even afhankelijk van hoeveel je wil maken en hoe je wil dat het eruit komt te zien. Je kunt ook alleen Vaseline gebruiken of alleen kokosolie. Ik riep op Instagram over een hele pot kokosolie ‘Hopelijk is deze pot morgen leeg en ben ik heel wat lipgloss rijker’. Nou dan had ik tientallen potjes kunnen maken hihi.

Nu komt het moeilijke deel :). Je mikt de kokosolie en Vaseline in je glas. Als dit gesmolten is roer je er even in. Vervolgens kun je de lippenstift er aan toevoegen. Dit moet je allemaal roeren totdat het een mooi gelijk mengsel is. Vervolgens kun je het in een leuk doosje, container, of iets leuks gieten. Even een uurtje laten staan om af te koelen en je bent klaar!

Maar hoe ziet er er uit dan?

DIY Lip 15

Ik hoor je denken, ja die pakt niet en blijft waarschijnlijk voor geen meter zitten…

DIY Lip 14

Nou het ziet er mega leuk uit! Ja, het is natuurlijk geen ‘long-stay-lasting-24uur’ lipgloss. Maar als je een intensieve kleur gebruikt als rood of paars dan is je gloss inderdaad na een half uur weg, maar er zit nog wel een rode kleur op lippen. Eigenlijk wel een leuk experiment wat er gebeurt als je longlasting lippenstift gebruikt. Hmm, dat moet de volgende keer maar.

Zo ziet het er bij mij uit

DIY Lip Resultaat 2

Er komen nog veel meer leuke ideeën aan met bijenwas, munt, vanille, koffie en weet ik wat allemaal. Het zal je verbazen wat je allemaal ervoor kunt gebruiken, maar ik dacht ik begin simpel :). Ik hoop dat jullie het leuk vinden! Tot de volgende keer!

2 Reacties

 1. Waar heb je die glazen bakjes met witte deksel gekocht?

  1. Lianne - PinkBudget

   Hoi Serra,

   Het zijn geen glazen bakjes maar plastic bakjes. Ze zaten bij de reisflesjes van de Action: http://static.voordeelmuis.nl/img/jpg/1436/1436585.jpg .
   Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet zo 123 durf te zeggen waar je glazen potjes hiervoor kunt kopen.

   Groetjes Lianne

Reacties zijn gesloten.