DIY

DIY Washi Tape Telefoonhoesjes

Ik heb net een nieuwe telefoon! Daar ben ik ontzettend blij mee en uiteraard ben ik er enorm zuinig op. Manlief lag alweer in een deuk want ik had nieuwe telefoonhoesjes voordat ik überhaupt de telefoon binnen had ;). Zo zuinig dus :D. Maar wat ik altijd jammer vind wanneer je een nieuwe telefoon hebt dat je echt wel goed op zoek moet naar goede leuke hoesjes. Ze zijn er wel, maar ik vind 9,99 al duur voor zo’n hoesje (sorry :S).

Maar verdraaid ze hadden bij de Action uiteraard alweer hoesjes voor mijn Samsung S6 Edge. Voor … hou je vast… € 1,59 per stuk. In de meest saaie kleuren (zwart, wit, doorzichtig en pijn-aan-je-ogen-roze). Maar dat maakt niet uit! Ik vond het een goed moment om Washi Tape uit te proberen! Washi Tape kun je eigenlijk goed vergelijken met afplaktape, maar dat veeeeel mooier. Het voordeel vind ik dat je 28 keer overnieuw kunt beginnen zodat je eindelijk recht plakt (mensen die mij kennen weten dat ik nooit stickers recht kan plakken in 1 keer ;)).

Kijk hieronder maar mee wat ik uitgespookt heb :).

Benodigdheden WTT
Uit verpakking WTT
WTT 1
WTT 2
WTT 3
WTT 4
WTT 5

De tapes die ik heb gebruikt komen bij de Hema en Action vandaan. Maar ik ben een beetje laat met deze hype, dus je kan het echt overal kopen waar ze knutselspulletjes hebben. Van de Xenos tot aan de Bart Smit (zag het laatst in hun krantje staan). 

WTT 6
WTT 7
WTT 8
WTT 9
WTT 10

Ik had maar even mijn snijplank erbij gehaald omdat ik dat makkelijker vond werken. Het is belangrijk dat je een gigantisch scherp mesje hebt om de tape mee te snijden. Is je mesje niet scherp dan trek je de tape kapot. Gelukkig kun je hobbymesjes voor ontzettend weinig al scoren en anders die aardappelschilmesjes van de Xenos (die zijn nieuw zo ongelofelijk scherp). Let op, ben je een jongere lezer, wil je dan alsjeblieft vragen of een volwassene je hierbij helpt :).

WTT 11
WTT 12
WTT 13

Het bovenstaande hoesje is absoluut mijn favoriet! Ik vind hem zo leuk!! Ik had het sneller geplakt dan verwacht. Ik zat nog te twijfelen of ik het om de randjes heen zou plakken, maar ik vond het teveel werk om de kleine gaatjes uit te snijden bij m’n volume knopjes bijvoorbeeld. Daarom heb ik voor deze methode gekozen.

WTT 14
WTT 15
WTT 16

De bovenstaande Washi Tape komt bij de Hema vandaan. Ik vond het motiefje zo geinig. Ik was best wel aan het priegelen om gaatjes te maken bij m’n lens en toen dacht ik opeens: Ik kan natuurlijk ook gewoon een vierkantje uitsnijden. Dus dat heb ik ook even uitgeprobeerd :). Vond het best leuk staan.

WTT 17

Ok, bij het hoesje hierboven sluiten de bloemetjes totaal niet aan op elkaar. Het was heel dun tape wat ik gebruikt hebt. Maar ik vond het resultaat echt super leuk. Hieronder zie je het uiteindelijke resultaat van mijn middag plakken :D.De afwerking!

Als jullie je telefoon net zo vaak als ik in jullie handen hebben dan blijft die tape nog geen 5 minuten zitten. Ik heb verschillende methodes uitgeprobeerd en ik heb do’s en dont’s. Ik had een keer in een DIY filmpje gezien hoe ze lijm over iets heen smeerde en dat werd gelijk hard. Ehm, dat werkt hierbij dus niet :(. Maar wat dan wel?

Ik had manlief gevraagd of hij er een laagje blanke lak overheen wilde spuiten. Werkt fantastisch! Hierdoor blijft het tape aan de zijkant plakken en ook als je dunne tapes hebt gebruikt blijft dit op zijn plek.

Mocht je nou geen spuitbus blanke lak standaard in je keukenkastje hebben (kan ik me voorstellen, ik ben getrouwd met een automonteur dus er staan wel vreemdere dingen op rare plekken ;)) dan heb ik ook nog een andere goede tip. Meeste dames hebben namelijk wel blanke nagellak. Gewoon de randjes besmeren met blanke lak en het blijkt prima zitten. Laat er toch een klein stukje los dan kun je het heel simpel bijwerken.

Ben je er nou helemaal klaar mee? Het is tape wat heel makkelijk er weer af te halen is. Je trekt het er vrij gemakkelijk (ook met blanke lak) er weer af als het moet. Mocht je nagellak gebruikt hebben dan kun je gewoon met een watje het eraf halen en overnieuw beginnen. HOERA elke week een ander hoesje ;).

Gaan jullie hier ook mee aan de slag? Ik wil graag jullie creaties zien!!

Bedankt voor het lezen van mijn blog! Tot de volgende keer.

2 Reacties

  1. Via Teni’s blog bij jou terecht gekomen en heb even rondgekeken. Vooral de budget DIY’s en pinterest tips zijn leuk. Met nagellak en een vaste hand kun je trouwens ook gave hoesjes maken. Hopelijk klikken meer mensen door naar je blog vandaag 😉

    1. lianne

      Hoi Martine, bedankt voor je leuke reactie!! Ik ben blij om te lezen dat je m’n blog leuk vind. Ik wil inderdaad een deel 2 doen binnenkort dus ik neem jouw idee gelijk mee :). Thanks!

Reacties zijn gesloten.