Beauty

Veel gemaakte beauty fouten ;)

Als enthousiaste Pinner op Pinterest kom ik heel vaak plaatjes tegen van veelgemaakte beauty fouten. Zelfs voor mij gaat er af en toe een wereld open dus vandaag is het tijd om deze fouten te delen zodat we er van kunnen leren ;). En nee, je nagellak niet omgooien is niet één van de tips :).

kwasten schoonmaken

1. Niet je kwasten schoonmaken
In een eerder blog merkte ik al op dat je make-up niet eindeloos kunt bewaren omdat er bacteriën kunnen ontstaan. Nou raad eens, dat gebeurt ook met je make-up kwasten (mocht je die gebruiken, zo niet, tip van Lianne, begin ermee :)). Maar eigenlijk moet je ze wel echt elke week even schoonmaken. A. ze gaan langer mee en B. het is een stuk hygiënischer.

7.-Wearing-bronzer-all-over-20-Beauty-Mistakes-You-Didnt-Know-You-Were-Making

2. Bronzer over je hele gezicht
Het woord zegt het al, Bronzer is om te zorgen dat je een lekker zomers bruin kleurtje krijgt in je gezicht. Kleine maar in dit verhaal is dat je het dus niet over je hele gezicht moet smeren (Ja ik ben ook schuldig hahaha). Hoe het wel moet? Tijd voor een filmpje!

3. Foundation kleur proberen op je hand
Eigenlijk vond ik het vrij normaal om de kleur van m’n foundation even te testen op mijn hand. Totdat ik had gelezen dat dit dus eigenlijk niet heel handig is. Je kunt het beter in je nek doen namelijk

4. Slapen met je make-up nog op
Ja hier maken we ons allemaal denk ik weleens schuldig aan. Zeker als het een leuke drukke avond was. Zolang je het niet elke dag doet kan een enkele keer denk ik geen kwaad. Maar haal je structureel je foundation niet van je gezicht af aan het eind van de dag dan kun je rekenen op huidproblemen. Ik sla ze liever over dus dan maar weghalen met m’n watjes ;).

10.-Wearing-lipliner-all-wrong-20-Beauty-Mistakes-You-Didnt-Know-You-Were-Making

5. Lipliner alleen op je liprand aanbrengen
Ik weet nog dat ik een jaar of 12 was dat alle oudere meiden donkere lipliner gebruikte en dan een lichte kleur lippenstift. Geen gezicht, maar goed het was mode toen. Gelukkig is die trend allang voorbij, maar de lipliner is nog steeds hip en happening. Maar dan op een betere manier. Je hoeft het namelijk niet alleen te gebruiken om je lippen groter te laten lijken. Je kunt het ook gebruiken om een hele mooie kleur te creëren of om te zorgen dat je gloss beter blijf zitten ;).

6. Elke dag waterproof mascara gebruiken
Ok, waterproof mascara is niet per definitie slechter dan gewone mascara. Maarrrr waterproof mascara wordt sneller hard dan gewone mascara, logisch want het moet vocht weerstaan. Nadeel is alleen wel dat je wimpers sneller breken. Als je het dus niet goed van je wimpers afhaalt aan het eind van de dag en ook nog eens elke dag gebruikt dan kan het zijn dat je op een gegeven moment steeds minder wimpers heb :(.

7. Verkeerde blush kleur
Hoewel we allemaal hopen dat we weg kunnen komen met de ‘Lollypop-look’ van Katy Perry is de waarheid dat dit niet het geval is. Zorg dat je de juiste kleur gebruikt voor je huidskleur zodat je niet als zuurstok door het leven gaat ;).

8. Wimperkrultang gebruiken als je nog mascara op heb
Ok waarschijnlijk denkt nu de helft van jullie: ‘Doen dames dit?’ en de andere helft ‘ja dus?’. Nou ja eigenlijk staat de reden hierboven een beetje al genoemd. Mascara wordt hard waardoor je wimpers sneller breken. Als je ze dan ook nog gaat klemmen dan denk ik dat je zelf wel het bijbehorende effect kunt bedenken ;).

9. Pincet schoonmaken
Heel eerlijk: hier had ik echt nog nooit over nagedacht maar eigenlijk is het enorm logisch. Ik doe heel veel met m’n pincet van epileren tot splinters uit handen en voeten halen. Maar het zal je verbazen hoeveel bacteriën er eigenlijk op zitten. Dus stop hem af en toe in de vaatwasser of zo of even desinfecteren.

10. Droogshampoo te dichtbij gebruiken
Heel simpel, als je een wit/grijze look wil moet je het zeker doen. Maar wil je droogshampoo correct gebruiken dan moet je echt even de instructies goed volgen. Meestal moet je de bus op 20 cm afstand houden.

Ok ik ben nog veeeeel meer dingen tegengekomen dus binnenkort het vervolg ;). Dus houd mijn blog in de gaten ;).

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.