Beauty,  DIY

Maskers! Haarmaskers & Gezichtsmasker!

Oh wat is moeder natuur toch lief! Hoewel ik enorm van het zonnetje geniet (ok, ik had deze week migraine dus deze week was onze liefde niet zo sterk) droogt het heel snel vanalles uit. M’n bloemetjes moeten water en ik merk dat ik weer niet mijn net gesmeerde boterhammetje te lang in de zon kan laten liggen. Ook m’n huid wordt droger van het zonnetje en m’n haar wordt steeds pluiziger. Tijd om er iets aan te doen!

Ok laten we dit keer je hele lijf maar onder handen nemen ;). Voor vanalles heb ik wel weer (Ok, ik zal eerlijk zijn, Sarah schuift me ook altijd leuke tips toe :)) heerlijke tips gevonden en getest! Het mooie aan deze tips is dat je het meeste of wellicht zelfs alles al in huis hebt ;). Daar gaan we!

Voor je haren:

Honing met Olijfolie

7727983526_1f8f758d73_z


Wat heb je nodig?
2 eetlepels honing
5 eetlepel olijfolie

Hoe gebruik je het?
Meng de honing en de olijfolie samen in een bakje. Smeer het vervolgens in je haar, vooral in je puntjes en laat het 20 minuten intrekken. Spoel het daarna uit en was je haar en voilá!

Voor je benen:

Scrub
Wat heb je nodig?
2,5 kopjes suiker
1 kopje Olijfolie
5 eetlepels vruchtensap

Hoe gebruik je het?
Ook dit moet je mengen. Eerst moet je je benen scheren of epileren. Dan kun je met je eigengemaakte scrub je benen scrubben. Zodra je klaar bent kun je het afspoelen. Vervolgens mag je nog een keer je benen scheren of epileren. Waarom 2 keer? Door jouw scrubactie zijn er wat haren tevoorschijn gekomen. Deze kun je dan mooi de tweede keer meenemen. Daarnaast kun je met een tweede keer scheren de overtollige huidschilfers meenemen. Gladdere benen dan dit krijg je bijna niet. Ideaal als je bijna met vakantie gaat.

Voor je lippen:

Oe deze heb ik al een keer eerder op mijn blog gezet:

377fd33bb4a99b578ec6b3426af69a28

Voor je gezicht:

Nootmuskaat masker

bfc743281f21fa8b71c2e09d9909424a


Wat heb je nodig?
2 eetlepels noodmuskaat
2 eetlepels honing
2 eetlepels melk

Hoe gebruik je het?
Zoals ook hierboven moet je het weer mengen. Daarna kun je het weer opsmeren (let op, vermijd je wenkbrauwen en je wimpers, ik zou het ook niet in ‘in’ je neusgaten smeren ;)).Je laat het 15 minuten intrekken en je kunt het met warm water er weer afwassen. Verbazingwekkend genoeg werkt het ook nog.

Heb jij ook tips? Laat het me weten!

Fijne zomer iedereen!