Lifestyle

Hoe zorg je ervoor dat je zo licht mogelijk reist

8705911564_0f31e493a7_kDe vakantie periode is begonnen! Zon, zee, strand, hotel, camping wat maakt het uit! Het zit er hopelijk aan te komen voor je of misschien ben je juist net terug :). Of je nu op vakantie gaat naar het buitenland of een weekendje op een camping staat. De stress zit altijd in het inpakken voor je vakantie :). Als je met de trein gaat of met de auto kun je niet teveel meenemen en als je gaat vliegen dan wil je zo min mogelijk uitgeven aan kofferkosten. Ik heb tips voor je hoe je zo licht mogelijk reist! 

Tip #1 Voordat je begint met inpakken, zorg dat je een weegschaal hebt
Voordat je aan de slag gaat kun je het beste even zo’n digitale weegschaal aanschaffen. Kost niet zoveel maar helpt enorm! Zo kwam ik erachter vorig jaar dat de korte broeken van mijn lieve man erg zwaar zijn waardoor we besloten er minder mee te nemen en meer te wassen. Ik bedoel maar :P. Daarnaast kun je van tevoren in de gaten houden of je teveel kilo’s mee gaat nemen naar het vliegveld, je kunt er dus van tevoren voor zorgen dan je niet voor verrassingen komt te staan. Het kost tussen de 3 en 7 euro ongeveer, maar het is het echt waard.

3169001919_47b0c8a24a_bTip #2 Check het gewicht van je lege koffer
Sommige grotere koffers zijn van zichzelf al wat zwaarder (lees: 5 kilo zwaarder). Als je niet gaat vliegen, sla die koffer dan over en ga voor bijvoorbeeld een weekendtas of een stoffenkoffer. Dit scheelt namelijk enorm. En moet je dus nog een koffer kopen wees dan kritisch dat de koffer niet enorm zwaar is want dan kun je dus minder schoenen meenemen ;).

Tip #3 Neem je verzorgingsproducten mee in reisflesjes
2533634Je ziet ze momenteel overal en ik heb ze ook. Die kleine flesjes die je kunt gebruiken als je gaat reizen. Die van de Action zijn absoluut mijn favoriet! Waarom, omdat er kleine potjes inzitten waar je bijvoorbeeld Vaseline in kunt doen. Dan hoef je niet de hele pot Vaseline mee te nemen. Of bijvoorbeeld handcrème, noem het maar op, je kunt het erin doen. En er zit een pompje bij dat ik altijd gebruik voor handzeep. Bij de Action ben je maar € 1,19 ervoor kwijt. Kleine tip van Lianne, zorg dat je een plakbandje op en over de doppen doet, ik heb dus al een keer gehad dat mijn toilettas onder de conditioner zat (niet echt een rustig begin van je vakantie).

5959282125_419df201dd_bTip #4 Wees kritisch wat je meeneemt
Denk goed na wat je allemaal meeneemt. Als je conditioner meeneemt, dan hoef je geen scheergel mee te nemen. Of als je Vaseline meeneemt dan hoef je ook geen scheergel mee te nemen of lotion of lippenbalsem ;). Kijk überhaupt even op mijn blog over multifunctionele producten, wellicht heb je er iets aan :). Maar kijk dus heel kritisch of je alles nodig hebt wat je op je wensenlijst staat :P.

Tip #5 Hoe om te gaan met zware kleding
Ok sommige kledingstukken zijn nu eenmaal zwaarder. Neem bijvoorbeeld een spijkerbroek of een jasje of laarzen. Wat ik altijd doe is de zware kledingstukken gewoon aantrekken tijdens de reis indien ik ga vliegen. Als ik naar Spanje vlieg neem ik sowieso alleen korte broeken en hemdjes mee. Mocht je ’s avonds koud worden dan heb ik een outfit om op terug te vallen. In het vliegtuig zelf kan ik het altijd nog uitdoen en zo telt het niet mee in het gewicht van mijn bagage. 5961468_60d27d4dde_o

Tip #6 De inpak App
Wat?! Heb je nu ook al een App voor het inpakken van je koffer? Ja echt! Serieus! En hij is nog gaaf ook. Wat zeggen ze zelf over de app:

‘PackPoint is een gratis reisorganizer voor inpaklijsten en inpakplanner voor liefhebbers van reizen. PackPoint helpt je bij de organisatie van wat je moet inpakken in je bagage en koffers op basis van de reisduur, het weer op je bestemming en geplande activiteiten tijdens je trip.

Zodra je inpaklijst is samengesteld en ingedeeld, slaat PackPoint deze voor je op, zodat je de lijst kunt delen met je vrienden en familie, voor het geval die ook hulp nodig hebben bij het inpakken. Voer de plaats in waar je naar toe gaat, de vertrekdatum en het aantal overnachtingen. PackPoint stelt een inpaklijst en bagagechecklist samen.’

Dat is toch handig!! Bron: Google Play

 

Tot zover mijn tips! Fijne vakantie iedereen!
Handtekening