Beauty

Handige Beauty tips die je misschien nog niet kende

Vandaag heb ik weer iets leuks! Ik heb namelijk overal wel praktische oplossingen voor! Hoewel ik dit keer ook tips van anderen ertussen heb gezet zitten er ook eigen tips in. Ik heb een nieuwe laptop voor het eerst in 15 jaar dus ik kon heerlijk knutselen (al moet ik bekennen dat ik geen filters heb gebruikt dus die rimpels zijn echt hahaha). Zijn jullie er klaar voor? 

Hoe kun je langer je mascara gebruiken - PinkBudget

Tip #1 Oogdruppels in je mascara
Deze was ook te zien op mijn Facebookpagina. De eerste tip is gelijk niet eentje van mij. Ik vond deze op het internet en verbazingwekkend genoeg werkt het ook nog. Hoewel je mascara maar beperkt houdbaar is, heb je altijd die mascara die the bomb zijn en je nog geen afscheid van wil nemen. Of je hebt de dop niet goed dichtgedraaid en je mascara is uitgedroogd en is gaan klonten. Tip: Doe een paar oogdruppels (lees: twee) erin, en ga een paar keer met je mascaraborstel heen en weer. Door de oogdruppels wordt de mascara weer zachter en kun je er toch nog iets langer van genieten!

Tip Make-up restjes

Tip #2 Heet water voor je lipgloss of mascara
Geen oogdruppels bij de hand? Geen vrouw overboord! Want je kan ook je mascara in een glas of beker met heet water zetten. Gewoon een paar minuutjes. Dit werkt ook voor je lipgoss. Je ziet altijd dat er een laagje langs de rand van je lipgloss blijft hangen. Door het warme water wordt het weer vloeibaar en zakt het naar beneden. Yes! Langer genieten van m’n favoriete lipgloss!

Tip Scrubben met tandenborstel

Tip #3 Tandenborstel om je lippen te scrubben

Je kunt ervoor gaan zitten, even een oude tandenborstel tevoorschijn halen en die losse velletjes van je lippen vegen. Maar heel eerlijk? Als ik merk dat ik veel velletjes heb doe ik het nadat ik m’n tanden heb gepoetst. Dan sla ik twee vliegen in één klap!

Tip Foundation kleur testen

Tip #4 Foundation kleur testen op je nek
Hoelang je ook staat te oefenen om het goed aan te kunnen brengen. Als je niet als een Oompa Loompa naar buiten wil gaan dan ben ik bang dat je echt een goede kleur foundation moet halen. De truc is om de kleur te testen op je nek. Waarom? Omdat je nek niet wordt blootgesteld aan de zon. In ieder geval minder als je gezicht, het is veel beter voor het afstemmen van de juiste kleur.

Tip Richting kwast foundation

Tip #5 Richting foundation opbrengen
Hoewel het goedkoper is om het met je vingers aan te brengen is het gewoon fijn om je gezicht te beschilderen. Let alleen op dat je naar beneden smeert. Iedereen heeft haargroei op zijn gezicht en die groeit meestal naar beneden. Als je foundation of poeder tegen je haargroeirichting in smeert smeer je je haren omhoog en krijg je oranje pluis op je gezicht 😉

Tip Poeder tegen Vegen

Tip #6 Poeder onder je ogen tegen een uitgelopen lijntje
Ik heb vaak een lijntje onder mijn ogen en heel lang deed ik gewoon een dikke laag foundation onder m’n ogen. Als mijn lijntje dan uitliep dan veegde ik mijn foundation even heen en weer. Ja je verzint het echt niet hahahaha. Totdat ik op internet las dat wanneer je poeder onder je ogen doet dit meer als een soort dam kan fungeren dan foundation. Verbazingwekkend genoeg werkt het ook nog!

Tip poeder over lipstick heen

Tip #7 Poeder over je lipstick heen

Ok het is weer gedaan met m’n eigen foto’s. Deze heb ik gewoon op internet gevonden (de allereerste overigens ook). Als je een mooie lipstick hebt opgedaan dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft zitten. Als je een enkele laag tissue eroverheen doet en wat poeder (blush, oogschaduw, als het maar poeder is) dan blijft het super zitten.

32-Makeup-Tips-That-Nobody-Told-You-About-3d-lip

Tip #8 Poeder voor 3D lippen
Ik vind dit toch zo gaaf! We blijven even bij je lippen. Als je een mooie lippenstift hebt opgedaan en dan doe je (zonder de tissue ;)) oogschaduw erop dan krijg je het bovenstaande. Ik vind dit zo leuk!

Tip Plastic lepel bij mascara

Tip #9 Plastic lepel voor je mascara
Ik heb dus altijd dat wanneer ik goed mascara wil aanbrengen dat er meer op en onder m’n oogleden zit dan op m’n wimpers. Mijn wimpers zijn namelijk niet zo lang dus met de grote mascaraborstels kan ik helemaal niets. Maar toen zag ik de bovenstaande tip en het werkt ook nog. Al hoef je natuurlijk niet perse een plastic lepel te gebruiken. Ik heb laatst een stukje papier gebruikt, ik had er gewoon nooit eerder oer nagedacht hihi.

Tip Lichte kleur oogschaaduw

Tip #10 Lichte oogschaduw voordat je een felle kleur gebruikt
Laatste tip alweer voor vandaag :(. Als je een mooie felle kleur op je ogen wil hebben kun je het beste eerst met een wit oogpotlood of met witte oogschaduw een basis maken. Dan komt je felle kleur er veeeeeel beter uit.

Dat was het weer voor deze keer ;). Ik beloof plechtig binnenkort meer van dit soort tips te plaatsen. Ik heb er zelfs al een paar klaar staan, maar anders werd deze blog zo lang ;).

Lianne - PinkBudget

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt.

Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. zegt:

    Aaaah wat een fijne post!! En leuk om jouw foto’s ertussen te zien 😀 TOPPER!

    1. lianne zegt:

      Dankjewel lieve Teni :*!!

Reacties zijn gesloten.