Budgettips

Piepkleine besparingen

Ik zit ze al een tijdje op te sparen voor jullie zodat ik een nieuwe reeks blogposts kon maken. Piepkleine besparingen! Piepkleine besparingen die bijna niets lijken op te leveren, maar als je het bij elkaar optelt dan wordt het al iets meer :). Tips over dingen waar je normaliter niet bij stil zou staan, maar als je ze leest dan denk je waarschijnlijk ‘Hé daar heb ik nooit bij stilgestaan’. Dus hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips!

Tip #1 Trek je stekkers uit het stopcontact.
Wist je dat de lader van je telefoon evengoed stroom uit je stopcontact blijft halen ondanks dat je telefoon er niet aanhangt? Maar dit geldt voor veel meer apparaten. Je televisie doet het (dat rooie lampje dat aangaat als je hem uitzet moet toch blijven branden ;)), maar ook je koffiezetapparaat en je waterkoker. Je föhn, noem het maar op! Nou denk je, moet ik ze dan allemaal er uithalen als ik ze niet gebruik. Nou raad eens, jazeker! Houd je vast, dit kan je per jaar een paar tientjes schelen op je stroomrekening. Een piepkleine besparing, maar elke euro is er één :). De Nuon heeft het even berekend.

Tip #2 Koop geen nagellak remover pads
Het is heel simpel, die pads kosten misschien €1.29. Dan heb je misschien 20 pads. Je hebt er minimaal 3 nodig om al je nagels schoon te maken. Zeg dat ze hooguit 6 keer je kunnen voorzien van schone nagels. Hartstikke leuk natuurlijk en erg makkelijk voor in je tas. Kleine maar in het verhaal is dat je met een fles nagellak remover met wattenschijfjes je veeeeeeeeeeeeel langer doet. Voor dezelfde prijs.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor kant-en-klare make-up remover doekjes. Een fles make-up remover met wattenschijfjes is echt goedkoper dan losse doekjes op padjes. En als je duurzame wattenschijfjes wil dan moet je katoenen regelen ;).

Tip #3 Als je salaris binnen is, zet het overgebleven geld apart
Ikzelf heb bijna nooit contant geld bij me. Maar soms wel en mijn man sowieso. Het is handig om aan het eind van de maand wanneer je geld over hebt in je portemonnee om het in een potje te gooien. Je hebt het namelijk eigenlijk niet nodig want het is ‘over’ van de afgelopen maand. Hou je vast, wij sparen zo minimaal 200 euro per jaar. Is toch mooi meegenomen.

Je kan ook een stapje verder gaan. Waar ik laatst achter kwam bij mijn bank is dat je ‘automatisch’ kunt sparen. Wat ze dan doen is het ‘overgebleven’ saldo op je rekening storten. Je moet alleen zelf aangeven op welke dag. Ik zit bij de Rabobank dus ik heb alleen een link naar hun site. Maar je kan altijd informeren bij je eigen bank wat de mogelijkheden zijn.

Tip #4 Douche iets korter
Ja ik sta ook het liefst een half uur onder de douche. Maar die stroomrekening en waterrekening werd steeds ietsjes hoger. Wist je dat je gemiddeld 51 liter water per keer gebruikt? Als je nou probeert af en toe (ok liefst altijd maar dat lukt mij ook niet ;)) binnen 5 minuten te douchen dan kan je dat toch een paar tientjes per jaar weer schelen.

Tip #5 Heb je een dier? Neem een dieren zorgverzekering!
Dieren moet je natuurlijk inenten en als je huisdier naar buiten gaat dan heb je nog weleens kans dat er iets gebeurt. Onze kat heeft een keer haar poot gebroken en dat heeft een rib uit ons lijf gekost. We hebben nu een verzekering van 16 euro per maand, maar haar inentingen en mogelijke toekomstige dierenarts kosten zoals medicatie en operaties zitten erbij inbegrepen. Op de lange termijn hebben we dus heel snel de kosten eruit gehaald.

Binnenkort meer piepkleine bespaartips! Ik heb immers een budgetblog ;).

Bedankt voor het lezen! Heb je ook bespaartips? Laat ze vooral hieronder achter :)!

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.