Beauty

Dossier: Rode Lippenstift

Ik heb de lente in mijn bol! Ik was altijd een beetje huiverig om rode lippenstift te dragen omdat ik bang was dat het zou vlekken en omdat ik bang was dat het ’too much’ was. Maar ik heb me over mijn angsten heen gezet en ik ben af en toe ook te vinden met rode lippen! Maar ja, mijn hoofd zat zoals gewoonlijk voor met vragen en ik heb gemerkt dat ik niet de enige ben. Dus vandaag een dossier: Rode Lippenstift! 

Ja eerst een geschiedenis les!
Rode lippenstift werd vroeger (misschien nu ook nog wel ;)) door vrouwen gebruikt om mannen te versieren. Een vrouw met rode lippen duidt op een vrouw met goed doorlopen lippen en dat schijnt aantrekkelijk te zijn. Al gaat die vlieger tegenwoordig volgens mij niet meer op, volgens mij vinden sommige mannen het alleen maar onhandig, maar goed. Cleopatra gebruikte lippenstift waarvan de rode kleur afkomstig was van geplette karmijnkevers (bah!). Vroeger zat het ook niet in zo’n mooi kokertje in de vorm van een langwerpig staafje. Toen zat het in een blikje of potje en werd het met een kwast aangebracht. Bron: Wikipedia

Hoe vind je de juiste kleur rood?
Ik heb geen kleurenschema voor je. Waarom niet, ik vind dat je niet aan de hand van type, huidskleur of haarkleur precies kan bepalen met welke kleur rode lippenstift je ‘altijd’ goed zit. Ik heb elk seizoen een andere haarkleur en in de winter ben ik heel bleek en in de zomer behoorlijk bruin, dus ja wat ben ik dan :P. Maarrrrr, ik heb wel een tip voor je. Ik volg al jaren Makeup Geek op Youtube (ik vind haar zo leuk!) en zij heeft ook een blog geschreven over welke rode lippenstift kleur het beste bij bepaalde types past. Ik vind dat ze behoorlijk goed zit met haar idee├źn :).

Gewone rode lippenstift of long lasting lippenstift?
Dat is dus heel persoonlijk, ik wil mijn lippenstift eraf kunnen halen als ik het zat ben. Maar als je een drukke dag of avond voor de boeg hebt dan is long lastig prettiger. Ook is long lasting vaak ook vlekvrij :). Best fijn als het gaat om een rode kleur. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat goedkope long lasting lipstick evengoed vlekt. En lippenstift is natuurlijk maar maximaal 2 jaar houdbaar. Dus ja, ga je als je het niet elke dag gebruikt voor de budget variant of de duurdere? Dus er zitten voor- en nadelen aan.

Hoe doe je het op?
Heb je veel losse velletjes aan je lippen dan is het mooier eerst even je lippen te scubben voordat je de rode lippenstift opdoet. Hier heb ik al tutorial voor op mijn blog gezet. Vervolgens is de onderstaande uitleg erg handig!

Hoe verwijder je het weer van je lippen?
Babydoekjes! Ik had in het begin dat als ik de rode lippenstift er weer vanaf wilde halen dat de huid rondom mijn mond helemaal roze was. Maar ik heb (per toeval) ontdekt dat dit niet gebeurt als je de rode lippenstift verwijdert met een babydoekje :). Anders kun je het uiteraard ook gewoon met make-up remover verwijderen.

Oh oh, lippenstift op je kleding
Wat je ook doet, wrijf de vlek niet erger in je kleding!! Maar het is wel belangrijk dat je direct actie onderneemt. Ook hier kun je voorzichtig luierdoekjes voor gebruiken. Maar wat je ook kunt doen is er een laagje vaseline op smeren en ’s avonds direct in de wasmachine gooien. Works like a charm.

Gele tanden?
Stel je hebt een fancy avond en je wil rode lippenstift op. Eenmaal in de spiegel kom je erachter dat je gele tanden toch wel erg opvallen. Mijn truc? Je tanden met Pearldrops poetsen! Werkt bij mij direct! Ik zou het alleen niet willen aanraden voor dagelijks gebruik.

Tot zover mijn dossier over rode lippenstift :). Hopelijk vonden jullie het leuk!