DIY

DIY krans van toiletrollen

DIY krans bannerIk had weer eens iets gezien op Pinterest en toen dacht ik ‘DAT WIL IK OOK’!! Dus ik heb weken toiletrollen gespaard en ben deze week eens flink aan de slag gegaan. Ik heb een krans gemaakt van toiletrollen!

Ik vind DIY echt fantastisch dus ik deel graag met jullie hoe ik het heb gedaan. Laten we beginnen met wat je nodig hebt (naast toiletrollen ;)).
DIY Krans Wat heb je nodig

Eigenlijk ziet het er ingewikkelder uit dan dat is het is. Ik gebruik overigens als ondergrond voor mijn knutselwerken Verschoningsmatjes van de Kruidvat. Die zijn namelijk aan de achterkant gemaakt van plastic, zo komt er geen verf of lijm op mijn vloer (ja ik knutsel altijd op de grond op in mijn keuken hahaha). Maar je kunt natuurlijk ook een goedkoop plastic tafelkleed gebruiken.

Eigenlijk komt al mijn materiaal bij de Action vandaan. Die papieren roosjes bijvoorbeeld zijn maar € 0,85. Dus het hoeft allemaal niet zoveel te kosten.

Ok,alles gevonden wat je nodig hebt? Dan gaan we verder!
DIY krans 1e stappen

1. Knip een klein rolletje van je toiletrol af. Ongeveer een centimeter. Hoef niet perfect te zijn, het rommelige maakt het ook wel weer leuk.
2. Meet vervolgens of je een beetje uitkomt. Het makkelijkste is om je toiletrol een beetje plat te drukken zodat je makkelijker kunt knippen en meten.
3. Voor deze krans heb ik 38 rolletjes gebruikt, maar je kunt hem natuurlijk net zo groot of klein maken als dat je zelf wil.
4. Als je dat eenmaal hebt gedaan kun je met de verf aan de slag. Ik heb mijn krans wit gemaakt. Ik gebruikte een knijper om het rolletje vast te houden want ik was een beetje ongeduldig. Maar je kunt ook eerst de buitenkant doen en een half uurtje later de binnenkant van je toiletrolletje.

Dat hebben we gedaan, wat dan?
DIY krans 2e stappen

5. Als alles goed gedroogd is dan kun je aan de slag met het bouwen van je krans.
6. Nu wordt duidelijk waarom je het potje nodig hebt. Deze kun je namelijk als basis gebruiken zodat je een mooi rond begin hebt. Wat ik heb gedaan is eerst het kleine rondje uitleggen en daarna gelijk vastzetten met knijpers.
7. Daarna ging ik ze 1 voor 1 lijmen. Het is namelijk handiger om het alvast te hebben met knijpers zodat je toiletrolletjes niet alle kanten op gaan.
8. De volgende rij deed ik in de andere richting. Maar ook deze zette ik eerst vast met knijpers en daarna ging ik ze pas lijmen.
9. Als het daarna droog is dan kun je aan de slag met je bloemetjes. Deze kun je op verschillende manieren erop plakken. Ik ging voor de bovenstaande rijtjes van 3. Deze heb ik vastgelijmd met mijn lijmpistool.

Tadaa!! Je krans is klaar!
DIY Krans eindresultaat

Ga je het ook proberen? Ik wil het resultaat zien! Stuur me graag je foto’s of tag me erin!

 

 

 

Lianne - PinkBudget

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt.

Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Heb vraag als ik vrijdags boodschappen doe jumbo .dan kom ik achter dat ik dins dag weer wat halen moet omdat ik dan bv geen koeken meer heb ze eten hier veel koek vandaar? 1× boodschappen Hoe kan ik dat het beste doen ??????

Reacties zijn gesloten.