Eten & Drinken

Budget maaltijd – Spaghetti met Stroganoff saus

Ik ga wat nieuws doen op mijn blog! Namelijk recepten voor goedkope maaltijden. Niet dat ik zo culinair ben, maar ik ben wel goed in een budget maaltijd neer te zetten voor weinig. Wanneer je op zoek gaat naar een budget maaltijd dan kom je snel uit bij ongezond kant-en-klaar eten. Tja, een ovenpizza van een euro lijkt goedkoper dan een warme maaltijd. Maar niets is minder waar! Je moet even de juiste instelling hebben, goedkoop eten kan echt lekker en variërend zijn. Ik ga de komende weken mijn budget recepten met je delen!

Spaghetti met stroganoffsaus
Dit is een recept van mijn moeder en altijd wanneer ik dit maak, dan kunnen we er vaak 2 dagen van eten. Met we bedoel ik met zijn drietjes. ;). Het krijgt niet direct het label ‘gezond’, maar wij vinden het verschrikkelijk lekker. Daarnaast is het ook nog makkelijk om te maken. Eigenlijk als je krap zit dat is dit een hele goede budget maaltijd. Je kunt het namelijk ook invriezen in porties.

Spaghetti ingrediënten

Wat zit erin en wat kost het?
Spaghetti – € 0,69
Honig Mix voor macaronisaus stroganoff – € 0,98
Hamblokjes – € 1,74
Corned beef – € 1,88
Optioneel: geraspte kaas
Totaal: € 5,29
(Kleine disclaimer: bij elke supermarkt zijn de prijzen natuurlijk anders. Het kan dus heel goed zijn dat het iets duurder of iets goedkoper uitvalt)

Hoe maak je het klaar?
1. Vul een pan met water en breng deze aan de kook
2. Neem een grote koekenpan en doe hier de Corned beef in. Maak kleine blokjes ervan met een spatel of iets dergelijks. Wacht totdat de Corned Beef helemaal zacht is.
3. Doe vervolgens je pasta in de pan met water en kook deze zolang als dat op de verpakking staat
4. Doe de hamblokjes door de Corned Beef heen en roer dit om een minuutje of drie.
5. Doe daarna de Stroganoffsaus met 400 ml water bij de Corned Beef en hamblokjes.
6. Breng dit aan de kook en laat het daarna op laag vuur 5 minuten sudderen.
7. Wanneer je spaghetti klaar is giet deze af.
8. Doe de spaghetti en de saus bij elkaar en klaar!
9. Eventueel kun je er nog geraspte kaas overheen doen.

Klaar!!

Spaghetti klaar

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.