Beauty

Beauty Feiten & Fabeltjes – Deel #2

4641774127_5aae91cc31_zMijn eerste blog over Beauty Feiten & Fabeltjes vond ik zo leuk om te doen! Dus ik dacht dit vraagt om een vervolg :). En zo geschiedde mijn tweede blogpost met Beauty feiten en fabeltjes! Ik heb weer lekker gespeurd naar de antwoorden op vragen die in ieders hoofd weleens voorbijkomen.

Elke dag een lange warme douche is slecht voor mijn huid
3902571933_10ee3f2ee3_z
Dat klopt! Als je elke dag onder een lange warme douche staat dan droogt je huid uit. Huh wat? Droogt je huid uit van water? Jazeker, als jij langere tijd onder een warme douche staat drogen je natuurlijke huid oliën uit. Je kan dan smeren wat je wilt, maar jouw bodylotion kan niet op tegen jouw douchegedrag. Dermatologen adviseren mensen met eczeem ook om maximaal om de dag te douchen. Dus het is beter voor je huid (en het milieu en je portemonnee ;)) om kort en niet zo heet te douchen.
Wil je echt weten hoe dit allemaal werkt? Lees dat deze blogpost op Dokter Online.

Er worden vissenschubben gebruikt in make-up
Helaas maar waar. Niet in alle make-up, maar vaak als er een mooie glinstering in je lippenstift zit dan zou je eens op het label kunnen kijken. Staat er bij de ingrediënten Pearlesence genoemd dan weet jij nu bij deze wat ze daarmee bedoelen: Vissenschubben! Saillant detail is dat ze hier meestal haring voor gebruiken ;).

Je kunt verslaafd raken aan het gebruiken van lippenbalsem
3798120056_46ce191d13_zHmmm deze blogpost heeft te maken met meer feiten dan fabels :). Deze is namelijk ook waar. Er zit een hele uitleg achter waarom. Maar waar het in het kort op neer komt, zolang jij blijft smeren doet de toplaag van je lippen hun werk niet meer. Want ja, dat werk wordt uit handen (eh lippen) genomen. Eigenlijk worden je lippen ‘lui’ van het gebruik van lippenbalsem. Heb je het echt nodig in bepaalde situaties, smeer dan lippenbalsem op voordat je in de zon gaat of een lange fietstocht gaat maken. Dat is toch echt effectiever. Wist je trouwens dat het likken aan je lippen ook je lippen lui maakt ;).

Wanneer je je haar knipt groeit het sneller
16251674949_d9d35b2b52_zYes de eerste fabel! Dit is namelijk niet waar. De snelheid van de groei van je haar heeft te maken met heel veel factoren (je hormonen, je gewoontes, je voeding, noem het maar op) maar je haar knippen valt hier niet onder. Hoewel je haar het heel fijn vind dat je het knipt. Het voelt daarna meestal ook heerlijk aan, maar het gaat er echt niet harder van groeien. De theorie is enorm logisch. Ik heb in een andere blogpost al uitgelegd dat je haar dood is en je haarzakje leeft. In dat haarzakje gebeurt alle actie, het knippen van je punten laat niet je ‘dode’ haar een seintje sturen naar je haarzakje dat het harder moet werken ben ik bang. Dus het is een fabel!

Er zit geen verschil tussen dag- en nachtcrème
rm_hg_nemlendiricibackNou er zit wel degelijk verschil in. Niet alleen is nachtcrème vaak veel vetter het doel is heel anders. Je dagcrème heeft als doel je huid te beschermen voor invloeden van buitenaf (zoals de zon, de wind, etc). Maar je nachtcrème heeft als doel je huid te hydrateren en te herstellen terwijl jij heerlijk ligt te slapen. Ze hebben dan ook beide andere bestanddelen.