Lifestyle

Zit je niet zo lekker in je vel? Ga complimentjes geven!

We hebben allemaal weleens van die dagen dat je denkt: ‘Ik had in mijn bed moeten blijven liggen‘. We hebben ze allemaal en ik heb ze zelf vaak genoeg. Goedkoopste manier om je humeur om te draaien? Ga mensen complimentjes geven!

Huh wat? Ik heb al een rothumeur en dan moet ik complimentjes gaan geven?

Jup! Wanneer je een compliment geeft of krijgt dan is dat natuurlijk hartstikke leuk! Allereerst zijn veel mensen onzeker, dus als jij een complimentje geeft dan boost dat natuurlijk enorm. Maar op datzelfde moment dat jij iemand een beter gevoel geeft heb jijzelf ook een klein geluksmomentje. Je hebt iemands dag toch een klein beetje zonniger gemaakt šŸ™‚ en daar word je zelf natuurlijk ook blij van. Instant happy feeling :). Het werkt echt, ik gebruik het zelf ook.

2676289971_ed3c8be71c_b

Maar sla er niet in door…

Ga nu niet die vriendin met bruin huispak en paarse crocs een compliment geven over haar uitstekende schoenkeuze. Die vriendin is niet achterlijk (hoop ik) dus dit zal absoluut niet oprecht overkomen en zal averechts werken. Je kunt haar natuurlijk wel een compliment geven over het feit dat ze zo de deur uit durft :-P.

Probeer 1 keer per dag iemand te complimenteren met zijn/haar persoonlijkheid

Het is natuurlijk super leuk om iemand een compliment te geven over die leuke jeans of de mooie nagellak. Maar het is nog veel leuker om iemand oprecht te complementeren over zijn of haar persoonlijkheid. Jeetje wat ben jij toch praktisch ingesteld of Wat fijn dat je altijd met me mee wil denkenĀ tot Ik wordt altijd zo vrolijk van jouw humor. Probeer dat Ć¼berhaupt 1 keer per dag, serieus het is echt een leuke hobby om oprechte complimentjes te geven!

Ik begin vast met het geven van een compliment: Bedankt dat je de moeite hebt genomen om mijn blogpost te lezen!

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.