Lifestyle

Work outs voor thuis

10bestathomeworkoutsforwomenWaarschijnlijk klinkt dit bekent in de oren, ik heb A geen geld voor een sportschoolabonnementje en B geen tijd om ‘even’ naar de sportschool te gaan. Maar ja, op mijn werk krijgen we weleens taart van tevreden klanten. Als ik dan niets doe dan groei ik echt op een dag dicht. Dus dat los ik op door stiekem toch te bewegen tussen alle drukke bezigheden door op een dag. Maar hoe dan?

Squats!
Aangestoken door een collega van me doe ik een paar keer per dag squats. Niet lachen, deze doe ik als ik naar de wc ga. Eigenlijk ter voorkoming dat mensen me aanstaren en denken ‘wat is zij voor rare bewegingen aan het maken’. Een paar keer per dag als ik naar het toilet ga doe ik 2 à 3 squats :). Maar je kunt natuurlijk ook squats doen als je in de keuken wacht totdat je water kookt etc etc.

Traplopen
Deze tip kom je echt overal tegen, maar het werkt wel echt. Pak de trap en het liefst meerdere malen per dag. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ‘s ochtends te lui ben om de trap te gebruiken op mijn werk. Aan het eind van de dag wil ik naar huis dus dan pak ik ook vaak uit gemakzucht de lift. Maar thuis heb ik die niet ;), dus moet ik echt de trap op en af. Maar het is echt een goede work out voor thuis.

Pilates oefeningen
Dit doe ik niet elke dag, maar zoek een paar makkelijke oefeningen. Een stuk of vier à vijf die je binnen 15 minuten kan doen. Ikzelf doe pilates oefeningen en deze doe ik vaak ‘s avonds (‘s ochtends is eigenlijk beter, maar ik ben simpelweg niet bereid om nog eerder m’n bed uit te gaan om oefeningen te doen :-P). Eigenlijk sla ik twee vliegen in één klap, want ik heb m’n oefeningen weer gedaan en m’n spieren en lijf zijn heerlijk ontspannen zodat ik beter in slaap val :).

Je hoeft natuurlijk niet persé pilates-oefeningen te doen, dit kunnen ook yoga-oefeningen of aerobics zijn. Ik zal binnenkort een bericht plaatsen over de oefeningen die voor mij goed werken.

Filmpjes!
Ok, nu weet je hoe ik aan mijn beweging kom. Maar wat zijn nu echt makkelijke oefeningen die je thuis kunt doen. Ik heb wat filmpjes gevonden voor je!


Lianne - PinkBudget

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt.

Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.

Dit vind je misschien ook leuk...