Beauty

Wat is het verschil tussen conditioner en crèmespoeling?

Ik heb weer een avondje lezen achter de rug. Op zoek naar het antwoord van: Wat is het verschil tussen conditioner en crèmespoeling. Ik heb eigenlijk nooit geweten dat er verschil tussen zat 😉 Ik dacht dat het gewoon een benaming was voor hetzelfde. Maar niets is minder waar!

Hoewel op het oog er bijna geen verschil tussen zit hebben ze beide een verschillend doel. Conditioner is bedoelt om je haar te voeden en te beschermen. Er zitten voedende, verzorgende en beschermende bestanddelen in. Het trekt in diep in je haar om het doel zo goed mogelijk te bereiken. Crèmespoeling maakt je haar lekker zacht en makkelijker te borstelen. Maar werkt vooral op de oppervlakte. Maar er zitten tegenwoordig ook wel voedende en verzorgende bestanddelen in crèmespoeling maar die werken vooral op de oppervlakte.

Tip van de dag, heb je snel last van een geïrriteerde hoofdhuid, maar pluist je haar enorm. Kies een crèmespoeling want die is milder :). Heb je dit niet maar heb je last van droog of pluizig haar, kies dan een conditioner. Dit voedt je haar ook nog na het douchen.

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.