Eten & Drinken

Wat bewaar je in de koelkast en waar?

548x380_Mo07_fridges_freezersVoedsel weggooien is natuurlijk doodzonde, maar als je niet zoveel uit te geven hebt is het ook een persoonlijk drama. Je zuurverdiende centjes zomaar weggooien! Als je weinig te spenderen hebt dan ben je extra zuinig met je voedsel. Dus vandaag een blogpost over wat bewaar je in de koelkast en waar zodat het niet bederft :).

Stelregel 1: Als het in de supermarkt in de koeling ligt dan moet het bij jou ook in de koelkast. Nou klaar :). Nee geintje, maar dit is wel de allermakkelijkste regel om te onthouden. Daarnaast staat altijd op de verpakking of het gekoeld bewaard moet worden na het openen. Ja maar m’n eieren staat thuis in de koelkast en in de supermarkt niet. Wetenschappelijk onderzoek heeft echt bewezen dan het beter is eieren in de koelkast te bewaren. Waarom supermarkten dit niet doen is een groot raadsel voor me.

Maar waar bewaar je het dan in je koelkast
Hoera voor het voedingscentrum! Zij hebben namelijk voor de mensen onder ons die geen voedingsdeskundige zijn (Present!) het uitgetekend:
koelkast_standaard_DEF_OL_corr


Laatste tip: Let op of het koel bewaard moet worden of gekoeld

Er zit hier namelijk een groot verschil tussen. Gekoeld betekent namelijk dat het ‘ergens’ in de koelkast hoort (zoek maar in het plaatje hierboven ;)). Maar als het op een koele donkere plek bewaard moet worden dan bedoelen ze eigenlijk je keukenkastje (die niet toevallig in de zon hangt de hele dag).

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.