Waarvoor heeft elke vrouw Vaseline nodig

5762515309_958d34da39_z

Ok, vroeger associeerde ik Vaseline altijd met zere billen (want toen ik klein was hadden we geen sudo crème 😛 ). Maar sinds ik ouder ben is er toch wel een wereld voor me open gegaan! Zo’n pot Vaseline kun je echt voor zóveel dingen gebruiken. Het is echt een goede investering :). Maar waar kun je het allemaal voor gebruiken?

Eerst even een ‘wist je dat’
Vaseline is een restproduct van aardoliewinning. Vaseline is ontdekt door de chemicus Robert Chesebrough. Om de genezende werking ervan te testen bracht hij bij zichzelf (!) brandwonden aan die hij bedekte met Vaseline. In eerste instantie werd vaseline gepresenteerd als genezende zalf. Later bleek dat de vaseline op zichzelf niet geneeskrachtig is, maar dat de genezende werking wordt veroorzaakt doordat de vaseline de open wonden beschermt tegen ziekteverwekkers. Bron: Wikipedia

Ok geschiedenis les weer gehad! Maar wat hebben wij eraan:

Droge lippen
Heb je last van droge lippen en kun je nergens maar dan ook echt nergens (!) 1 van je 5 (of in mijn geval 15) lippenbalsems vinden. Pak die pot Vaseline! Smeer een dun laagje op je lippen (niet te dik want dat ziet er niet uit) en je lippen zijn zo weer zacht.

Droge handen
Zelfde als met je lippen. Heb je droge handen en heb je geen handcrème voor handen (haha)? Smeer er een beetje Vaseline op.

Parfum
Voor je parfum? Jep! Als je een dun laagje in je nek of op je pols bijvoorbeeld smeert en dan je parfum erop doet blijft deze langer ruiken. Scheelt weer parfum ;).

Nagels
Eigenlijk specifiek als je met nailart aan de gang gaat dan smeer je nog weleens nagellak ernaast. Nu heb je producten die je kunt gebruiken om te zorgen dat je dit er weer makkelijk vanaf kan halen. MAAR.. je kan ook een laagje Vaseline om je nagels heen smeren met een wattenstaafje. Als je dan klaar bent dan veeg je het er zo af.

Vollere wimpers
Neem een klein dotje Vaseline en een schoon mascaraborsteltje. Met dit Mascaraborsteltje kun je vervolgens een dun laagje Vaseline aanbrengen. Als je vervolgens je gewone mascara aanbrengt zijn je wimpers voller!

Haarverf
Smeer jij ook altijd haarverf op je voorhoofd? Ik wel :). Smeer een beetje Vaseline op je voorhoofd voordat je gaat verven en je loopt niet meer een week met een verfplek :).

Nagelriemen
Heb je last van je nagelriemen of lukt het niet zo goed om ze terug te duwen. Warm water kan helpen, maar even insmeren met Vaseline ook! Smeer ze lekker in en laat dit 15 minuutjes intrekken, daarna zijn ze lekker zacht gaat het allemaal een stuk makkelijker.

Oorbellen
Deze tip heb ik op internet gelezen. Uitgeprobeerd…. en er ging een wereld voor me open! Wat is het geval, ik kan heel slecht tegen oorbellen die niet gemaakt zijn van zilver. Aan het eind van de dag heb ik dan knalrode oren die dik zijn en kloppen. Dat is nu voorbij! Want wat is de tip: Smeer Vaseline op je prikkers van je oorbellen en steek ze dan in je oren. De Vaseline zorgt voor een beschermend laagje. Werkt echt top!

Scheergel
Wil je je benen scheren maar heb je geen scheergel of je benen zijn gewoon droog. Gebruik Vaseline als scheergel! Werkt goed en gelijk verzorgend.

DIY projecten
Je kunt in combinatie met Vaseline heeft veel producten zelf maken. Denk aan lipscrub, lippenbalsem, lippenstift, oogschaduw, noem het maar op!

Al met al, super handig om een potje in je tas te hebben en een grote pot thuis :).

Lianne - PinkBudget

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt.

Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.

Aanbevolen artikelen