Plannen & Organiseren

Opruimtips voor je kledingkast

Wat ik afgelopen weekend heb gedaan? Nou ik heb de lente in mijn bol en heb enorm last van opruimwoede ;). Het is echt iets voor de lente. Het zonnetje begint te schijnen, die ellendige zomertijd gaat in (ik kon echt heel slecht wakker worden vanmorgen) en de voorjaarsschoonmaak staat voor de deur. Tijd om de strijd aan te gaan met je kledingkast, die moeten we maar eens gaan opruimen. En dat is precies wat ik afgelopen zondag heb gedaan! Mijn opruimtips deel ik uiteraard graag met jullie ;).

Ik ben heel goed in een voornemen om m’n kast op te ruimen. Vervolgens ligt alles weer netjes gevouwen in mijn kast en er liggen 3 kledingstukken klaar om naar de kringloop te gaan. Maar ja, daar schiet je niets mee op. Dus afgelopen weekend ben ik echt even aan de bak gegaan! Even een mooi schema:

Even een kleine toelichting:
Op internet zie je best veel van dit soort schema’s met opruimtips voor je kledingkast. De eerste vraag is vaak, heb je het de laatste 6 maanden aangehad. Als ik die vraag moet beantwoorden over mijn bikini’s dan blijft er niets meer over in mijn kledingkast, dus met ons klimaat gaat die vlieger niet helemaal op. Vandaar dat mijn schema het over een iets bredere periode heeft 😉

Ook is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen, kan ik er iemand anders gelukkig mee maken? Want je kan het dan of naar de kringloop brengen of verkopen op internet. Ik zet eigenlijk nooit kleding op internet, want ik hoop dat ik met mijn kleding iemand anders die niet zoveel heeft enorm gelukkig te maken. Ik weet dat ik vroeger zo intens gelukkig kon zijn als ik iets leuks gescoord had bij de kringloop. Dat moest gelijk gewassen worden en wilde ik dan gelijk de hele maand dragen als het even kon. Dat gun ik anderen ook heel erg, vandaar dat ik bijna nooit kleding weggooi maar meestal weggeef aan vriendinnen, familie of naar de kringloop breng.

Die bakken voor de kringloop staan op zoveel plekken tegenwoordig dus je kan ze niet missen ;). Anders zoek je op google even naar tweedehands kleding ophalen en dan je woonplaats. Je krijgt vast wel een resultaat waar je iets aan hebt ;).

Uiteindelijk heb ik 3 vuilniszakken naar de kringloop gebracht en was 1 zak met kleding niet meer te redden en deze is in de vuilnisbak geëindigd. Dus mijn kast is klaar voor het nieuwe seizoen en is heerlijk geordend ;).

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.