Lifestyle

Ontspannen voor beginners (3 tips)

Ken je dat? Dat je een drukke dag hebt gehad, eigenlijk doodop bent, maar je moet nog zoveel doen. Daarna kun je niet slapen omdat je nog druk bezig bent je dag te verwerken. Dat worden mooie kringen onder je ogen morgen. Oei, je had even eerder op de dag of avond een ontspanningsmomentje moeten nemen. Maar ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Nou ik heb tips voor je hoe je gratis kunt ontspannen!

Lachen!

Lachen is super goed voor je! Wanneer je lacht maakt je lichaam het hormoon endorfine aan. Super handig, want naast dat endorfine pijnstillend werkt geeft het je sowieso een fijn gevoel. Bovendien wanneer je lacht haal je dieper adem, gevolg? Nou dat je bloeddruk daalt en je hartslag vertraagt. Je ontspant dus als je lacht! Dus zet maar een YouTube kanaal op met grappige beautyblunders en in no time voel je je weer beter!

Muziek luisteren en dansen

Ok heavy metal zal misschien niet direct je laten ontspannen (of misschien ook wel haha). Maar leuke muziek waarop je in je eentje midden in de kamer lekker kan dansen. Moet jij eens opletten of dat werkt! Muziek werkt sterk op je gevoel, als je naar je favoriete muziek luistert voel je je meestal goed en prettig. Combineer dat met de fysieke inspanning van dansen en de stress van een drukke dag vloeit zo weg.

Ga ontspanningsoefeningen doen

Deze doe ik vaak als ik in bed lig en niet in slaap kom :-P. In eerste instantie was ik een beetje sceptisch over ontspanningsoefeningen en nu kan ik niet meer zonder hahaha.  Als je een beetje gestresst bent van een drukke dag dan zijn vaak ook je spieren gespannen. Zolang jij druk bent in je hoofd en je spieren gespannen zijn val jij niet in slaap. Dus ga een ontspanningsoefening doen. SoChicken heeft 5 super simpele ontspanningsoefeningen beschreven.

Deze drie tips werken erg goed voor mij. Mensen die mij goed kennen weten dat ik nogal stressgevoelig ben ;). Als je op Google zoekt dan tref je zoveel verschrikkelijk veel tips aan. Maar ja, die moet je wel kunnen toepassen. Met deze drie trucjes houd ik mezelf ontspannen!