Beauty

Oei, haartuitval?

Oh ongeveer de nachtmerrie van elke vrouw. Ik merkte anderhalf jaar geleden dat mijn haar in een rap tempo uitviel. Ik trok alles uit de kast om mijn bos haar maar voller te laten lijken en het uitvalproces te voorkomen.

Als kind zijnde had ik lang dik haar, oh wat moest mijn moeder huilen dat ik het op mijn 9de af liet knippen. Ikzelf achteraf ook :(, want dat ik de pubertijd in ging dunde mijn bos haar uit. Ik dacht eigenlijk altijd dat het door de hormonen kwam dat mijn haar uitviel in de pubertijd. Maar het kwam eigenlijk nooit terug en toen ging het van kwaad naar erger anderhalf jaar geleden. Ik heb echt dagenlang op internet gezocht naar oplossingen tegen haaruitval. Maar toen dacht ik opeens, oplossen? Misschien moet ik eerst eens de oorzaak zoeken :-S.

Nou die heb ik gevonden hoor. Mijn eerste probleem was dat ik veel te veel stress had. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en na ruim een jaar kon ik die van mijn lijstje afstrepen. Maar helaas stopte mijn haaruitval nog niet. Iedereen vertelde mij dat dit kwam omdat ik nog last had van stress. Maar ik was er zelf van overtuigd dat dit niet meer kon. Ik had immers geen last ervan. Ondertussen droeg ik elke dag clip-in-extensions, want ik vond het verschrikkelijk dat ik nog maar zo’n klein staartje had en kale plekken op mijn hoofd kreeg. Ik voelde me er toch niet lekker bij.

Het tweede dat ik vond is dat ik niet tegen alle shampoo’s kan. Als ik een shampoo gebruik die wat ‘agressiever’ is kan ik de plukken uit mijn hoofd halen tijdens het wassen. Ik moet me dus beperken tot milde shampoo’s. Ik heb heel veel op het internet hierover gelezen. Kort gezegd gaat het over de sulfaten in de shampoo (of ook wel zeep ;)). Eigenlijk hoe meer je shampoo schuimt, hoe meer erin zit (dat noem ik agressieve shampoo ;)). Maar goed, ik kan daar dus voor geen meter tegen. Nadeel alleen is dat shampoo zonder sulfaten best wel duur is (tenminste de goedkoopste die ik kon vinden was 7 euro). Bij mij werkt Perfecte Krul van Andrelon vrij goed, mijn haar valt er in ieder geval niet van uit en het kost geen 7 euro :). Ja hier zitten wel sulfaten in, maar het is precies goed voor mij. De combinatie van stressvermindering en andere shampoo is voor mij dus de oplossing geweest.

Mijn doel van deze blogpost is vooral om dit een beetje bespreekbaar te maken. Dit is namelijk niet iets wat je zomaar even in de groep gooit. Als je merkt dat je haar uitvalt, ga op zoek naar de oorzaak. Dit kan stress zijn, of je behandeld je haar niet goed, of je hebt een ziekte of medicatie (dit is mij gelukkig bespaart gebleven (dus eigenlijk mag ik niet zo zeuren :-)), maar ik weet dat er genoeg mensen zijn die hier te maken mee hebben). Noem het maar op. Ga eerst op zoek naar de oorzaak, want dan kun je op zoek naar een gerichte oplossing. Kom je hier niet zelf uit, ga eens langs bij je huisarts. Die kan je het beste advies geven.

Tot zover, mijn verhaal over mijn zoektocht naar haar :).

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.