Beauty,  DIY

Herbruikbare Wattenschijfjes

Mijn lieve moeder is nog véééééééél creatiever dan dat ik dat ben. Ik heb het dan ook niet van een vreemde :). Laatst kwam ze weer met een idee en toen moest ik best wel hard lachen. Mijn moeder is namelijk dol op haken, breien en borduren en ze struint heel Pinterest af naar patronen en leuke ideeën. Een paar weken geleden kwam ik bij haar en toen kreeg ik een stapeltje wattenschijfjes van haar in mijn handen gedrukt.

face-scrubbies

Wat herbruikbare wattenschijfjes?! 
Jazeker! Ze had de onderstaande Pin gevonden op Pinterest en vond het de moeite waard om uit te proberen (lees: te maken en haar dochter te laten testen ;)). Dus ze had een stapeltje schijfjes voor me gemaakt. Ze hebben hebben een paar weken stofgehapt in mijn badkamer. Maar van de week heb ik ze toch maar uit de kast gepakt.

Maar wat zijn mijn bevindingen?
Het werkt boven mijn verwachtingen! Ik heb snel last van de huid rondom mijn ogen. Zeker als ik met een wattenschijfje aan de slag ga. Als er dan kleine pluisjes achterblijven dan zit ik de hele avond in mijn ogen te wrijven. Dus was ik daar eigenlijk mee gestopt en overgegaan op de babydoekjes als make-up reiniger. Maar deze schijfjes laten geen pluisjes achter en in plaats van dat het vuil wordt verplaatst blijft het in 1 keer zitten aan het schijfje. Ik ben dus helemaal fan!

Wat zijn nog meer de voordelen?
Je kunt ze wassen! Ja duh, de titel van deze blogpost is herbruikbare wattenschijfjes ;). Omdat ze gemaakt zijn van gewoon katoen kun je ze op 40 graden wassen in je wasmachine. Tip: stop ze wel in een wasnetje. Ze zijn best klein en anders gaan ze wonen in je wasmachine bij de rest van je enkele sokken.

Wat is nog meer een voordeel?
Doordat ze herbruikbaar zijn hoef je dus geen wattenschijfjes meer te kopen. Natuurlijk kost een paar wattenschijfjes niet zoveel, maar ja, elke besparing is er 1 :)!

Ja maar ik kan niet haken!
Gelukkig zijn ze extreem makkelijk te maken, zelfs als je nog nooit gehaakt hebt of er gewoon nog niet zo goed in bent is dit te doen. En anders vraag je het je moeder, je tante, je oma of een vriendin. Er is vast wel iemand in je omgeving die kan haken :).

Maar ik heb wel een leuke tip. Ik heb geleerd om te haken van mijn moeder. Maar ja, die kon niet altijd naast me zitten om me nieuwe dingen te leren. Na aardig wat filmpjes te hebben bekeken kwam ik uit op het YouTube kanaal van Bella Coco. Haar filmpjes zijn briljant! Zij kan je serieus leren haken door haar filmpjes. Dus neem vooral een keer een kijkje!

Dit was het weer, ga je ze ook maken en gebruiken? Laat het me graag weten! Ik ben benieuwd naar jullie kunstwerken en bevindingen!

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.